Dünya

Köyleri yutan toprak kayması! Papua Yeni Gine'de bilanço ağırlaşıyor

Papua Yeni Gine'deki toprak kayması felaketinde 1000'den fazla ev toprak altında kalırken ölü sayısının 300'ü geçtiği açıklandı.

Abone Ol

Güney Pasifik ülkesi Papua Yeni Gine'de önceki gün meydana gelen toprak kaymasında ölü sayısının 300'ü geçtiği ve daha da artacağı ifade edildi.

Köyleri yutan felakette ilk belirlemelere göre 1200 civarında ev toprak altında kaldı. Arama kurtarma çalışmalarını ordu yürütüyor. Uluslararası yardım kuruluşlarının sağladığı destek ise bölgeye sağlıklı şekilde ulaştırılamıyor.

BAŞBAKAN: YOLLAR KAPALI

Ülkenin kuzeyindeki Enga bölgesinde ücra köyleri etkileyen felakette ölü sayısının hızla artabileceği belirtildi. Yetkililer felaketin boyutlarını anlamak için çalışmaların devam ettiğini, toprak altındaki cesetlere ulaşmak için ekiplerin yoğun çaba sarf ettiğini aktardı.

Başbakan James Marape, ordunun da kurtarma çalışmalarına yardım ettiğini söyledi. Toprak kayması nedeniyle birçok yol kapandığı için yardım çalışmaları helikopterlerle yürütülebiliyor.

SOSYAL MEDYAYA YANSIYAN GÖRÜNTÜLER

Sosyal medyaya yansıyan görütülerde Papua Yeni Gine halkı yardımların ulaşmaması nedeniyle evlerin üzerine düşen kayaları, ağaçları ve çamuru elleriyle kaldırmaya çalışarak toprak altında kalan sevdiklerini arıyor.

Nikol Paşinyan'ın bulunduğu helikopter düşme tehlikesi atlattı Nikol Paşinyan'ın bulunduğu helikopter düşme tehlikesi atlattı