Gündem

Korhan Berzeg’in ölümündeki sır perdesi

Balıkesir’de kaybolduktan 316 gün sonra ölü bulunan ekonomist Korhan Berzeg’in ölümüne ilişkin soruşturma devam ediyor. Berzeg’in ölüm nedeni araştırılırken, kayıp olduğu dönemde ailesi dahil şüpheli herkesin dinlendiği ifade edildi. Ancak yetkililerin açıklayamadığı tek konu, Berzeg’in köpeği Tina’nın nasıl geri döndüğü oldu.

Abone Ol

ABD’de Dünya Bankası’nda Asya Direktörü olarak çalıştıktan sonra emekli olup her yıl olduğu gibi memleketi Balıkesir’in Gönen ilçesi kırsal Armutlu Mahallesi’ndeki evine tatile gelen Korhan Berzeg, 17 Haziran 2023 tarihinde köpeği Tina ile yürüyüşe çıktıktan sonra geri dönmedi. Eşi Angela Berzeg’in jandarmaya kayıp ihbarında bulunmasının ardından başlatılan arama çalışmaları sonuç vermedi. 325 kilometrekarelik alanda havadan ve karadan yapılan aramalardan bir iz bulunamadı.

316 Gün Sonra Gelen Haber

Kaybolmasından 312 gün sonra, Gelgeç Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülay, Berzeg’in kimliği, kredi kartları ve kıyafetlerinin bulunduğunu bildirdi. Ahmet Gülay, mahalleye gelen su hattında yaşanan sorun nedeniyle dere kenarına gittiğinde bu eşyaları buldu. Olay yeri incelemesinde, pantolonun cebinde parçalanmış kahverengi cüzdan, kimlik kartları, banka kartları ve diğer kişisel eşyalar bulundu. Toplanan kemik parçaları, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildi ve Berzeg’in kızı Nisa Berzeg’ten alınan kan örneği ile yapılan DNA eşleşmesi sonucu kemiklerin Berzeg’e ait olduğu kesinleşti.

Soruşturma ve Belirsizlikler

Gönen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Berzeg’in ölüm nedeni araştırılmaya devam ediyor. Ancak kayıp olduğu dönemde ailesi dahil şüpheli herkesin dinlenmesine rağmen, yetkililerin açıklayamadığı tek konu, Berzeg’in köpeği Tina’nın dönüşü oldu. Özel eğitimli doberman cinsi köpek Tina, kaybolduktan 74 gün sonra eve dönmüştü. Bir yetkili, "Bu olayda, yorum yapamadığımız tek konu, köpeği Tina'nın mama ile özel olarak beslendikten sonra evlerinin önünde bulunması," dedi.