Osmangazi Köprüsü'nde dikkat çeken bir olay meydana geldi. Köprü üzerinde seyir halinde olan bir tırın dorsesinden düşen demir parçası, yaklaşık 10 otomobilin lastiğinin patlamasına neden oldu.

Perşembe günü akşam saatlerinde yaşanan olayda, köprüdeki güvenlik kameraları araçların lastiklerinin patlamasıyla yol kenarında sırayla durduğunu tespit etti. Köprüde görevli polis ekipleri, sürücülerin lastik değiştirme işlemi sırasında güvenliklerini sağladı ve gerektiğinde tutanak tanzim edilmesine yardımcı oldu.

Polis, köprü kamera görüntülerini inceleyerek lastik patlamalarının nedenini belirledi. Olayın sorumlusu olarak tespit edilen tırın plakası üzerinden sürücüye "trafiği tehlikeye düşürmek ve uygunsuz yük taşıma" suçlarından ceza kesildi.

Otoyol Yatırım ve İşletme AŞ tarafından yapılan açıklamada ise tırdan düşen demir parçasının neden olduğu olayda yaralanan olmadığı ve trafik akışının kontrollü bir şekilde sağlandığı bildirildi. Bu dikkat çeken olay, sürücüler ve köprü kullanıcıları arasında şaşkınlıkla karşılandı.