Gündem

Köpek velisi Buket Özgünlü hakkında iddialar

Hayvanları koruma adı altında faaliyet gösteren ve sosyal medyada "Köpek Velisi" olarak bilinen Buket Özgünlü, Şanlıurfa'daki kuduz riski taşıyan köpekleri kaçak yollarla Ankara'ya getirmesi ve hayvanları sakatlayarak para dilenmesi iddialarıyla gündeme oturdu. Kira ödeyemezken 9 daire ve 2 depo satın aldığı ortaya çıkan Özgünlü, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Abone Ol

6 yıl önce ev kirasını bile ödeyemeyecek durumda olan Buket Özgünlü'nün, köpekleri bilerek sakatlayıp duygu sömürüsü yaparak para topladığı iddia edildi. Bu yöntemle son 4 yılda 9 daire ve 2 depo satın aldığı öne sürüldü. Özgünlü’nün topladığı bağış paralarıyla yedi kez bıçak altına yatarak estetik operasyon geçirdiği de ortaya çıktı. Ankara’da garson olarak çalıştığı kafeyi de satın alarak patronu oldu.

Kuduz Köpekler Ankara'da

Buket Özgünlü'nün, Şanlıurfa Siverek'teki hayvan barınağından 35 köpeği Ankara'ya taşıması sonrası "Kuduz Köpekler Ankara'ya taşındı" iddiası ortalığı karıştırdı. Özgünlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, barınaktaki köpeklerin hasta olduğunu ve kısırlaştırılmadığını söyledi. Ankara'ya doğru yola çıktığını ve köpeklerin kliniklerde tedavi edileceğini belirtti.

Valilik ve Savcılık Harekete Geçti

Şanlıurfa'dan getirilen köpeklerin kuduz karantinası ilan edilen alanda bulunmasının ardından Ankara Valiliği harekete geçti. Sosyal medyadaki iddialar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında köpekler karantinaya alındı. Buket Özgünlü ve dernek çalışanı M.S.D. gözaltına alındı. Valilik, köpeklerin karantinaya alındığını ve sorumlular hakkında yasal işlemlere başlandığını duyurdu.

Emniyet Müdürlüğü Operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Köpekleri araçla Ankara'ya getiren M.S.D., Gölbaşı ilçesinde 13'ü yavru olmak üzere 27 köpekle yakalandı. M.S.D., ifadesinde suç işlemek amacıyla hareket etmediğini savundu. Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alınan Buket Özgünlü ise tutuklandı, M.S.D. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Sosyal Medya İddiaları

Tutuklanan Buket Özgünlü’nün, Kahramanmaraş barınağından da köpekleri alıp sakatlayarak para topladığı iddia edildi. 6 yıl önce ev kirasını ödeyemediği için mahkemeye verilen Özgünlü’nün, son dört yılda 9 daire ve 2 depo satın aldığı belirtildi. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla para topladığına dair görüntüler de ortaya çıktı.

Estetik Operasyonlara Harcanan Bağış Paraları

Özgünlü’nün topladığı paraları sadece emlak yatırımı için değil, estetik operasyonlar için de harcadığı iddia edildi. Burun estetiği, kaş kaldırma ve jawline operasyonları gibi birçok estetik işlem için toplamda 1 milyon 110 bin TL harcadığı belirtildi.

Garsonluktan Patronluğa

Özgünlü'nün, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Çukurambar mahallesinde bir nargile kafede garsonluk yaptığı, daha sonra bu işletmeyi satın aldığı da iddia edildi. Özgünlü hakkındaki iddialar ve yaşanan gelişmeler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.