Dünya

Kolera salgını büyüyor... Sudan'da 433 ölüm!

Sudan'da kolera salgını can almaya devam ediyor. Sudan Sağlık Bakanlığı'nın son açıklamasına göre, geçtiğimiz ay koleradan ölenlerin sayısı 433’e yükseldi.

Abone Ol

Ülke genelinde salgın hızla yayılırken, kolera vakalarının 14 bini aştığı bildirildi. Sağlık yetkilileri, enfeksiyonlardaki artışa karşı etkilenen eyaletlerde çeşitli tedbirlerin hayata geçirildiğini duyurdu.

Kolera salgını, ülkede devam eden iç savaşla birleşince durum daha da karmaşık hale geliyor. ABD’nin Sudan Özel Temsilcisi Tom Perriello, koleradan etkilenen bölgelere ulaşarak tedavi sağlamanın mevcut koşullar altında büyük zorluklar içerdiğini ifade etti. İç savaşın pençesindeki Sudan’da geçen yıldan bu yana 150 binin üzerinde kişi hayatını kaybederken, 9 milyondan fazla insan yerinden edildi. Bunun yanı sıra halk, mahsullerine ulaşamadığı için açlık ve kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya.

Sudan Sağlık Bakanı Haitham Mohammed Ibrahim, 12 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamayla kolerayı resmen salgın olarak ilan etti. Salgınla mücadele eden yetkililer, halk sağlığını korumak ve daha fazla can kaybını önlemek için yoğun çaba sarf ediyor.