İddiaya göre, TÜBİTAK birincilik ödülü sahibi Koç Üniversitesi öğrencisi F.B. aynı odada kaldığı Hasan Ege Karanfil ve Arda D'nin saldırısına uğradı, kesici aletle yaralandı.

F.B. ifadesinde saldırının nedeni olarak "Alevi" olmasını gösterdi.

Olayın Kasım ayında yaşandığı belirtilirken, çıkan haberler sonrası üniversiteden açıklama geldi.

İsrail’den Reisi için saygı duruşunda bulunan BM Güvenlik Konseyi’ne tepki İsrail’den Reisi için saygı duruşunda bulunan BM Güvenlik Konseyi’ne tepki

KOÇ ÜNİVERSİTESİ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Saldırıyla ilgili olarak Koç Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada "Bilime ve insanlığa hizmet etme hedefiyle kurulmuş akademik bir kurum olarak taviz veremeyeceğimiz ilkelerin başında şiddetin ve ayrımcılığın hiçbir türünün kabul edilemeyeceği yer almaktadır. Bu kapsamda, üniversitemizde yaşanan olayla ilgili derhal gerekli soruşturmalar başlatılmıştır ve konu ayrıca yargıya taşınmıştır" denildi.

AVUKATTAN YALANLAMA

Ancak üniversitenin sosyal medyadan paylaştığı bu açıklamayı alıntılayan öğrencinin avukatı Alper Sarıca şunları ifade etti:

"29 Kasım’da rektörünüze ulaşmaya çalıştım. Konuyu izah ettim. Sekreteri bana vakit ayıramayacağını iletti. 1 Aralık’ta üniversitenize geldim. Hukuk müşavirliğinizle 1 saat toplantı yaptım. Ses kayıtlarını dinlettim ve verdim. Müvekkilimi 1 ay boyunca binalarınıza almadınız sınavlarına sokmadınız. Yurt müdürlüğü cinsel saldırı nedeniyle ceza verilmemesine karar verdi. Şimdi kendisine telafi sınavı açılamayacağı söylenip, kaydını dondur bence deniyor. Olaydan sonra yüzündeki kesiğe hastanenizde estetik tedavisini yaptınız (size yansıyacak diye) ama başka hiçbir şeyle ilgilenmediniz. Mağdurla faili aynı kefeye koydunuz. Hasan E. K. ya bugüne kadar hiçbir yaptırım uygulamadınız. Yazıklar olsun. Koç Üniversitesi"

Yaşananların ardından Koç Üniversitesi sosyal medyada gündem oldu.