Kızıl Goncalar dizisinin senaristi Necati Şahin, sosyal medyada en çok sorulan ve konuşulan konulardan biri haline geldi. Fox TV'de yayınlanan dizide Özcan Deniz, Özgü Namal ve Mert Yazıcıoğlu gibi önemli isimlerin yer aldığı bu yapımda Necati Şahin'in rolü ve amacı merak konusu oldu. Gold Film'in yapımcılığını üstlendiği ve İslam karşıtı diziler serisine Kızılcık Şerbeti'nden sonra eklenen Kızıl Goncalar, İslami anlayışı hedef olarak gösterdiği iddia edilen senarist Necati Şahin'in kimliğiyle ilgili tepkilere neden oldu.

NECATİ ŞAHİN KİMDİR?

1955 yılında Çorum'da doğan Necati Şahin; Gazi, Gönül İşleri, Böyle Bitmesin, Osmanlı Tokadı ve Selam gibi dizi ve filmlerin senaristliğini üstlendi. Projeleri geniş bir izleyici kitlesi tarafından takip edilse de, Şahin herhangi bir röportaj vermemiş ve özel hayatına dair çoğu bilgiyi gizli tutmuştur. Ünlü bir senarist olarak tanınmasına rağmen, kişisel hayatıyla ilgili net bilgiler vermekten kaçınan Şahin'in aslen Sivas'a bağlı İmranlılı olduğu bilinmektedir.

Yavaş, “Trollerini geri çek” dedi telefonu yüzüne kapattı Yavaş, “Trollerini geri çek” dedi telefonu yüzüne kapattı

Necati Şahin, televizyon dünyasına ilk adımını 2013 yılında vizyona giren ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün propagandası yapıldığı iddia edilen "Selam" projesiyle atmıştır. Daha sonra Şahin, muhafazakar kesimi hedef alan "Kızılcık Şerbeti" adlı dizi senaryosunu yazdı. Bu projenin yapımcılığını ise Gold Yapım şirketi, Faruk Turgut tarafından üstlendi. Necati Şahin, sonraki projelerinden biri olan "Kızıl Goncalar" dizisiyle tekrar dikkat çekti. Bu dizi, her bölümünde aşırı tepkilere neden olan sahneleriyle bilinir.