44 ilde “Narkoçelik-39” operasyonları düzenlendi 44 ilde “Narkoçelik-39” operasyonları düzenlendi

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonların, Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak'ta eş zamanlı olarak yürütüldüğünü belirtti.

Yerlikaya, operasyonlarda 39 şüphelinin gözaltına alındığını vurgulayarak, FETÖ'ye yönelik mücadelenin aralıksız devam edeceğini söyledi. "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Terör örgütleri ve işbirlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla sürecek," ifadelerini kullandı.

Şüphelilerin, örgütün askeri ve emniyet içerisindeki gizli yapılanmaları ile finansal ve güncel örgütlenmelerde faaliyet gösterdiği, ankesörlü telefonlar üzerinden iletişim kurdukları ve ByLock gibi örgüt içi haberleşme programlarını kullandıkları tespit edildi. Ayrıca, birçok şüphelinin haklarında kesinleşmiş hapis cezaları ve arama kararları bulunduğu öğrenildi. Operasyonlar kapsamında çok sayıda dijital materyale de el konuldu.

Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerine teşekkür ederek, "Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," dedi.

Editör: Elif Erbay