Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kira gelirlerinden yüzde 20 stopaj kesintisi yapılmayacağını açıkladı.

Bakan Şimşek: Cari açık 57 milyar dolardan 26 milyar dolara düşecek Bakan Şimşek: Cari açık 57 milyar dolardan 26 milyar dolara düşecek

CNN TÜRK'te Gece Görüşü programına katılan ve bir süredir kamuoyunda tartışılan vergi paketindeki dair değerlendirmelerde bulunan Yılmaz'ın sözlerinden satırbaşları şöyle:

EV SAHİPLERİNİ RAHATLATAN AÇIKLAMA

Garsonun bahşişine vergi.. Şu an çalışılan taslaklarda böyle bir şey yok. Daha önceki çalışmalarda olsa bile önerilen şey; vergi getirmek değil, bunlara vergi muafiyeti getirmekti. Kira gelirlerinden yüzde 20 stopaj kesintisi, servetin takibi, basit usul kaldırılması gibi konular yok. Çalışmaların bitirilmesine yönelik henüz bir tarih yok. Meclis kapanmadan teklifi sunma hedefimiz var. Vatandaşlarımıza tavsiyem; yetkili kişi ve kurumlardan duymadıkları şeye itibar etmesinler."

Cevdet Yılmaz-9

DEZENFLASYON DÖNEMİNE GİRİLDİ

Hazirandan itibaren yıllık enflasyonun düşüşünü göreceğiz. Haziranla birlikte artık dezenflasyon dönemine girmiş durumdayız. Temmuz-Ağustosta bunu daha çok göreceğiz. Eylüle geldiğimizde bugünkü rakamın yıllık bazda oldukça gerilediğini hep birlikte göreceğiz. Bu yıl sonu itibariyle Merkez Bankamızın yüzde 38 gibi bir tahmini var, biz de onu esas alıyoruz. Gelecek yıl için ise yüzde 20’nin altını göreceğimizi düşünüyoruz. Ardından da asıl fiyat istikrarı değimiz tek haneli rakamları da 2026’da yakalayacağımıza inanıyoruz.

Bundan sonraki dönemde adım adım daha olumlu bir ortama doğru gideceğiz. Bu kalıcı refah sağlaması açısından önemli. Enflasyonun olduğu ortamda ne yaparsanız, hangi adımı atarsanız atın bir süre sonra o gelirler erimiş oluyor, kalıcı bir refah sağlayamıyorsunuz. Enflasyonu düşürdüğünüz zaman ise; en adaletsiz vergi, enflasyon vergilerdir, enflasyonun oluşturduğu etkilerdir."

KAMUDA ÇİFTE MAAŞ

Kamuda kendi maaşı dışında eğer bir yerde yönetim kurulu üyesiyse sadece bir yerden maaş alacak, başka yerden alamayacak. Onun da makul bir sınırı olacak. Onu geçen bir miktarsa bütçeye gelecek.

4 yıllık seçimsiz dönem fırsattır. (Siyasette yumuşama dönemi) Türkiye’de bu dönemde erken seçim tartışmaları yapması için ne ekonomik, ne sosyal ne de siyasal hiçbir gerekçe olduğunu düşünmüyorum doğrusu. Daha 1 yıl önce seçimimizi yaptık, halkımız sandık başına gitti. Gayet demokratik bir olgunlukla Cumhurbaşkanımızı seçti, Meclis’i oluşturdu. Türkiye güven ortamına sahip ve tam da halkımızın beklentisi doğrultusunda hizmet etmek durumunda olan bir ortamdayken bunu farklı tartışmalarla gölgelemek bir defa halkımızın temel beklentilerine karşı hareket etmektir. Halkımızın yeni bir seçime değil, ekonomik olarak ilerlemeye, sosyal refahın artışına ihtiyacı var."

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu