Bu yeni sistem, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile Elektronik Kimlik Doğrulama Yöntemi olarak adlandırılıyor ve öncelikle özel sağlık hizmeti sunucularında pilot olarak uygulanacak. Ankara'da belirli özel sağlık kurumları, bu uygulamanın ilk kullanıcıları olacak. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Kimlik Doğrulama Hizmet Sağlayıcıları (KDHS) başvurularını kabul edecek ve onaylanan başvuruları web sitesinde duyuracak.

Katılımcı Hastaneler

Pilot uygulamada yer alacak hastaneler arasında Özel Keçiören Hastanesi, Özel Lokman Hekim Hastanesi ve Özel Lösante Çocuk ve Yetişkin Hastanesi gibi önemli sağlık kurumları bulunuyor. Tam listeye, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün web sitesinde yer alan ek listeden ulaşabilirsiniz.

Fidan: Esad’la görüşmeye hazırız Fidan: Esad’la görüşmeye hazırız

Güvenli ve Kolay Erişim

Yeni uygulama, kullanıcıların kimlik doğrulama süreçlerini hızlandıracak ve güvenilir şekilde gerçekleştirecek. Kişisel verilerin korunmasına yönelik yüksek standartlar sağlanacak. Elektronik kimlik doğrulama sistemi sayesinde vatandaşlar, işlemlerini daha hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlayabilecek.

Editör: Elif Erbay