İklim krizi ile mücadele için 1 milyon imza İklim krizi ile mücadele için 1 milyon imza

Engelli maaşı sorgulama işlemleri TC kimlik numarası ile kolayca yapılmaktadır. İlk defa böyle bir yola başvuracak olan engelli vatandaşlar, kimlik no ile engelli maaşı sorgulama nasıl yapılır? öğrenmek istiyor. Online kanallar aracılığı ile yalnızca TC kimlik numaranızı sorgulama ekranına girerek engelli maaşınızı öğrenebilirsiniz.

E- devlet üzerinden engelli maaş sorgulama yapabilmeniz mümkündür. Engelli maaş sorgulaması yapabilmek için ise ilk olarak bulundukları yerdeki PTT şubelerine giderek e- devlet şifreleri almaları gerekecektir. E- devlet şifrenizi aldıktan sonra ise e- devlet platformuna giriş yaparak sorgulamalarınızı da sorunsuz şekilde yapabilirsiniz. E- devlet platformunda yer alan engelli evde bakım ödemesi sorgulama bölümünden, ödemeden yararlanıp yararlanmayacağınızdan tutunda ne kadar maaş alacağınıza dair tüm merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Telefonda Engelli Maaşı Sorgulama Yapılır Mı?

E- devlet üzerinden TC kimlik numaranızla sorgulama yapacağınız gibi isterseniz de  telefonla da yapmanız mümkündür. Çağımızda artık engelli vatandaşlara da pek çok kolaylıklar sunulmuş olduğundan dolayı istedikleri yollar aracılığıyla kolayca maaş hakkında bilgi sahibi olabilirler. İsteğe bağlı olarak telefonda da engelli maaşı sorgulama yapma şansına sahip olacaklardır. Üstelik telefonda engelli maaşı sorgulamanın da çok basit bir işlem olduğunu söylememiz gerekir. Engelli olan bireyin yapması gereken ise ALO 144 hattını arayarak emekli maaşı ile sorgulama yapması olacaktır.

TC Kimlikle E- Devlet Sorgulama İşlemleri

TC kimlikle e- devlet platformunu üzerinden dakikalar içerisinde engelli maaş sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Üstelik hem hızlı hem de güvenli bir işlem olduğundan dolayı zorluk yaşamazsınız. Ekrana TC kimlik numarasını ve şifreyi yazdıktan sonra ise anında hızlı şekilde giriş yapabileceksiniz. Bu sayede karşınıza çıkacak olan ekranda da emekli maaşının ne kadar olduğunu sorgulama yaparak öğreneceksiniz. TC kimlik numarasıyla giriş yapıldığı zaman platformun ara bölümüne ise hizmet alınacak kurum ve hizmet yazılarak aratılır.  Bu yola başvurduğunuz zaman engelli maaşı alıp almadığınızı net olarak öğrenme fırsatına sahip olursunuz. Üstelik dakikalar içerisinde zahmetsiz bir şekilde yapacağınızdan dolayı kimlik no ile engelli maaşı sorgulama nasıl yapılır? öğrendikten sonra kolayca uygulayabilirsiniz.