İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Hüseyin Avni Kurşun İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek, okulun öğrenci ve öğretmenleriyle bir araya geldi. Bu ziyaret sırasında, İmamoğlu öğrencilere ve öğretmenlere Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

KILIÇDAROĞLU-İMAMOĞLU GÖRÜŞMESİ

İmamoğlu'nun okul ziyareti sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladığı sırada, CHP Kurultayı'nda Divan Başkanlığı teklifi aldığı ve kabul ettiği haberleri gündeme geldi. İmamoğlu, bu konuda şunları söyledi:

"Doğrudur. Aslında geçen hafta perşembe günü bana ilk kez Sayın Gürsel Erol ziyarete gelerek böyle bir düşüncelerinin oluştuğunu ve Sayın Genel Başkanımızın da olumlu görüşüyle beraber bu teklifi size iletmeye geldiğini ifade etmişti. O günden beri müzakerelerimiz sürüyordu. Daha sonrasında olumlu düşüncemi kendilerine ifade ettim. Dünkü Genel Başkanımızla olan buluşmamızda da sürece dair olan değerlendirmerimizi yaptık."

"YARIŞIN OLACAĞI BİR KURULTAY"

İmamoğlu, Divan Başkanlığı'nın önemine vurgu yaparak, "Tabii kurultay çok önemli bir kurultay, yarışın olacağı bir kurultay" dedi. Ayrıca, Divan Başkanlığı'nın çok kutsal bir görev olduğunu belirtti ve adil, eşitlikçi ve parti vizyonunu yansıtan bir Divan yönetiminin oluşturulması için çalışacaklarını ifade etti.

KILIÇDAROĞLU'NUN DİVAN BAŞKANLIĞI TEKLİFİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Merkezi'nden gelen Kurultay Divan Başkanlığı teklifini kabul ettiğini onayladı. İmamoğlu, bu gelişme üzerine yapılan "Teklifi kabul etmeniz değişim çağrınızdan vazgeçtiğiniz anlamına mı geliyor?" sorusuna net bir yanıt verdi.

İmamoğlu, "Hayır, hiç öyle bir durum yok" şeklinde cevapladı. Ayrıca, İmamoğlu, "Bu konuda da sayın Özgür Özel'le tariflediğimiz yol yürüyüş biçiminde de aynı noktadayım" ifadelerini kullanarak, değişim hedeflerinden vazgeçmediklerini ve yol haritasının aynı olduğunu vurguladı.

İmamoğlu, parti içi mücadelesini sahada değil, kapalı ortamlarda ve bireylerle yaptığını ifade etti. Ayrıca, partisinin değerlerine olan bağlılığının devam ettiğini ve bu değerleri koruma taahhüdüyle hareket ettiğini belirtti.