CHP Kurultayı'na sayılı günler kala 7 alevi derneğinin imzasını taşıyan "Cümle Canlara" başlığı ile bir açıklama yayınlandı. Açıklamada "Primiz Kılıçdaroğlu’nun yanındayız" denildi. Fakat imzası bulunan iki dernek izinleri olmadan imzalarının kullanıldığını duyurdu.

4-5 Kasım'da 38. Olağan Kurultayı'na hazırlanan CHP'de sular durulmuyor.

Geçtiğimiz gün İstanbul'da 185 delege Özgür Özel'e desteğini duyururken bugün ise bir grup milletvekili Ankara'da Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini açıkladı.

Kafaları karıştıran bir açıklama ise sosyal medyada yayıldı. "Cümle Canlara" başlığı ile kaleme alınan ve Kılıçdaroğlu'na destek ifadelerinin yer aldığı metne 7 alevi derneğinin imzası eklendi.

"HABERSİZ VE SAYGISIZCA İSMİMİZİ YAZMIŞLAR"

7d615c48-3683-4aa3-94bf-6d5c19a36d4-wfs3

"Primiz Kılıçdaroğlu’nun yanındayız" ifadesinin yer aldığı metin hızla yayılırken açıklamada imzası bulunan Hünkâr Hacı Bektaş Veli Dergahı Postnişini ve Baba Mansur Ocağı kesin bir dille yalanladı.

Hünkâr Hacı Bektaş Veli Dergahı Postnişini Veliyettin Hürrem Ulusoy yaptığı açıklamada "Ben böyle bir şeye imza atmadım haberim bile yok. Bizim bu bildiri ile hiçbir ilişkimiz yok. Habersiz saygısızca bizim adımızı yazmışlar" dedi.

Hünkâr Hacı Bektaş Veli Dergahı resmi hesabından da açıklamada bulundu. Açıklamada, "Yapılan açıklamanın bizimle herhangi bir ilgisi yoktur" denildi.

hunkar-65rb

"KINIYORUZ"

Baba Mansur Ocağı Vakfı ise bir açıklama yaparak, "Bizim rızamız olmadan böyle bir açıklama altına adımızı yazarak bizleri siyasetin içinde taraf olarak göstermek isteyenleri kınıyoruz" dedi.

baba-aeo5