Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) tüzük kurultayı geride kaldı. Parti içerisinde yoğun tartışmalara neden olan ve genel merkeze geniş yetkiler tanıyan 52. madde ise oy çokluğuyla kabul edildi.

Kanalk 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, bugünkü köşesinde eski CHP lideriyle yaptığı mülakattan ayrıntılar paylaştı.

"Emekli gibi davranmak istemiyor"

Acet, Kılıçdaroğlu'nun emekli gibi davranmak istemediğini ifade ederek "Kurultayı seçimli hale getirmeye dönük bazı hamleler yaptı ama bunun bir işe yaramayacağını görünce vazgeçti." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye Cumhuriyeti neden büyümüyor" sorusu üzerine Acet, eski CHP liderinin şu üç maddeyi sıraladığını dile getirdi:

1-Kimlik siyaseti nedeniyle,

2-İnançlar üzerinden yapılan siyaset nedeniyle,

3-Yaşam tarzı üzerinden yapılan tartışmalar 

"Toplumu ilerleten yüzde biridir"

Kılıçdaroğlu, ayrıca “Bir toplumu ileri taşıyan yüzde biri, bir buçuğudur.” dedi.

Acet'in yazısından ilgili kısımlar şu şekilde:

Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Fadime Özkan, Suriye üzerinden arka arkaya sıkıştırıcı sorular yöneltti.

YPG’ye geçmişte verdiği destek açıklamasını hatırlattı.

Önce “Türkiye’nin tehditlere karşı akılcı politikalarla karşılık vermesi, bertaraf etmesi lazım” gibi bir cümle kurdu. Ancak YPG’yi ülkesini savunan güçler olarak gördüğüne dair önceki görüşünün değişip değişmediği sorulunca, cümleyi yuvarlayıp geçti.

Kılıçdaroğlu’na bendeniz iki tane soru sordum.

Kendisinin de teyit ettiği, “Uzun bir genel başkanlık sonrası şimdi daha dingin bir atmosferde” olmasından hareketle, 13,5 yıllık CHP Genel Başkanlığı dönemine dair “En büyük pişmanlığınız nedir” diye sordum.

Bir de siyasette bundan sonraki hedefinin ne olduğunu.

Yaşar Güler'den Gaziler Günü mesajı Yaşar Güler'den Gaziler Günü mesajı

“Pişmanlık” sorusuna, gözünü yukarı doğru kaldırıp 4,5 saniye kadar düşündükten sonra, “Onu biraz düşünmem lazım. Neticede bazı aksamalar oldu.” Şeklinde bir cevap verdi.

Gelecek hedefleriyle alakalı Demirel’in sözünü hatırlatıp, “Siyasetin giriş kapısı vardır ama çıkış kapısı yoktur” şeklinde bir cevap verdi.

O arada Sinan Burhan, “Kendisinin kenarda bir ağabey olarak kalmasını isteyenler” olduğundan dem vurunca Kemal bey, üzerinde (belki de şimdilik) hiç konuşmak istemediği parti içi mücadeleye devam edeceğini, görünür alanda kalmak istediğini beyan eden tek kelimelik net bir cevap verdi:

“Konuşmayalım mı”

Editör: Ömer Göyce