Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4-5 Kasım'da yapılacak Büyük Kurultay öncesi partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, "Barış içinde bir kurultay yapacağız. Birlikte bayram havası içinde bir kurultay yapacağız" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu kürsüye çıktığında sözlerine hayata veda edişinin 16’ıncı yılı olan siyasetçi ve bilim insanı Erdal İnönü’yü anarak başladı. Kılıçdaroğlu'nun satır başları şu şekilde: 

CAN ATALAY KARARI
Kılıçdaroğlu, sık sık Cumhuriyet'in kurucu iradesiyle bugünkü iktidarın yönetimini karşılaştırdığı konuşmasında hakkında verilen AYM kararının halen uygulanmaması nedeniyle Can Atalay'a destek mesajı verdi. Chp lideri Kılıçdaroğlu,"Yargıtay talimatla karar aldı. Can Atalay niye içeride, hangi gerekçeyle? AYM'nin emsal kararları olmasına rağmen talimatla karar aldı. Evet bizim vekilimiz değil ama CHP bir haksızlık varsa kapı gibi onun karşısındadır" dedi.

"CUMHURİYET KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR"
"Cumhuriyet, aynı zamanda kimsesizlerin kimsesidir" diyen Chp lideri, "Halkın iradesini yok sayan rejime demokrasi denmez. Herkesin karnının doyduğu bir cumhuriyet. Hiç kimsenin aç ve açıkta kalmadığı bir cumhuriyet. Her insanın hakkının, hukukunun korunduğu bir cumhuriyet. Kimsenin yoksulluğu afişe edilmeyecek. Hiç kimsenin elektriği, suyu kesilmeyecek. İzlenen ekonomik politika ciddi yoksulluğa neden olmuştur" ifadesinde bulundu.

"SAMİMİ OLSALAR YOKSULLARI DÜŞÜNÜRLER"
Bankaların kredi faiz politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Garibana düşük faizle kredi vermiyorlar. Sırtını saraya dayamış olanlara düşük faizle kredi veriyorlar. İnanç konusunda da Erdoğan'ın samimi olduğunu düşünmüyorum. Samimi olsa yoksulları düşünür. Bütçeler yapılırken ödenekler belirlenir. Her harcamada artış var ama ayrılan 2 ödenek tamamı kullanılmamış" dedi.

ERDOĞAN'A FİLİSTİN MİTİNGİ TEPKİSİ
Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen 'Büyük Filistin Mitingi' üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, "Beyefendi miting yapıyor. Sen iktidarsın, muhalefet değilsin. Ne işin var mitingde? İktidarı bize devret, Filistin sorunu nasıl çözülüyor göreceksin. Orta Doğu'ya barış nasıl geliyor göreceksin" diye konuştu.

"GÜZEL BİR KURULTAY YAPACAĞIZ"
Konuşmasında Kurultay mesajı da veren CHP lideri, "Güzel bir kurultay yapacağız, keyifli bir kurultay yapacağız. Barış içinde bir kurultay yapacağız. Birlikte bayram havası içinde bir kurultay yapacağız" dedi.