Ünsal Ergel/ANKARA

Yoğun eleştirilere hedef olan son kurultaydan sonra parti içindeki etkisini kaybettiği iddia edilen Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşme ile tekrar rüştünü ispat etmiş oldu. CHP içinde koltuğu kaybettikten sonra gücünü de yitirdiği düşünülen Kılıçdaroğlu’nun bu görüşmenin ardından halen kilit noktada olduğu anlaşıldı.

CHP kulislerinden edinilen bilgiye göre 1,5 saat süren görüşmede önemli konular görüşüldü. Ancak görüşmenin en önemli görünmeyen yüzü ise “Artık etkisi kalmadı, halk onu istemiyor” denilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP içindeki gücü net şekilde ortaya çıktı.

Görüşmeye ilişkin ifade edilen İmamoğlu’nun açık  bir dille destek istemedi. Ancak daha sonra yapmayı planladığı temasların önünü açtı. Bu ikilinin daha sonra tekrar bir araya geleceği öğrenildi.

MİT, PKK/KCK’nın sözde Gare askeri istihbarat sorumlularından Halil Yiğit’i etkisiz hale getirdi MİT, PKK/KCK’nın sözde Gare askeri istihbarat sorumlularından Halil Yiğit’i etkisiz hale getirdi

Kılıçdaroğlu, parti içinde sık sık dile getirilen “CHP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etkisine girdiği” eleştirisini dile getirerek, normalleşme sürecini sert dille eleştirdi.

Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’na, “Tüzük kurultayına karışma bu iş belediyeyi ilgilendirmez” telkininde bulunduğu gelen bilgiler arasında. 

Ekrem İmamoğlu, İstanbul’la ve belediye olarak yaptıkları işlere ilişkin Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi. Ancak parti içindeki hedeflerine yönelik bir şey söylemediği ifade edildi.

Parti içindeki muhalifleri heyecanlandıran Kemal Kılıçdaroğlu-Ekrem İmamoğlu görüşmesinin ardından ortaya çıkan en önemli tespit ise, “CHP içinde bu görüşmenin sonuçları olacağı” yönünde oldu.

Editör: Elif Erbay