Gündem

Kılıçdaroğlu hakkında 'zorla getirilme' kararı!

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi avukatlarının itirazına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'zorla getirilme' karar verdi. Kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal'ın açtığı hakaret davası kapsamında verildiği belirtiliyor.

Abone Ol

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "zorla getirilme" kararı aldı. Karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal'ın açtığı hakaret davası kapsamında verildi.

Mahkemeden 'zorla getirilme' kararı

Duruşmada, İnal’ın avukatı, Kılıçdaroğlu'na yönelik şikayetlerin sürdüğünü belirterek mahkemeden zorla getirilme talebinde bulundu. Mahkeme, bu talebi kabul ederek Kılıçdaroğlu’nun duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

Kılıçdaroğlu'nun avukatları, müvekkillerinin Ankara'da ikamet ettiğini ve davaya Ankara’dan katılması için talimat verilmesini talep etti. Ancak mahkeme bu talebi reddederek zorla getirilme kararını yerinde buldu. Dava, İnal’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret iddialarına dayanıyor ve dava süreci yakından takip ediliyor.

Kılıçdaroğlu: Hodri meydan

CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'zorla getirme' kararı verilmesinin ardından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu paylaşımda, "Hodri meydan" dedi.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

"Ne günlere kaldık, Erdoğan çıkmış biz yumuşayacağız ama Kılıçdaroğlu izin vermiyor diye beni şikâyet ediyor ve bu da yetmiyor saray yargısı ile beni sindirmeye çalışıyor. Erdoğan’ın korkulu rüyası olmaya devam ettikçe, ekonomik kriz derinleştikçe, Kılıçdaroğlu düşmanlığı artmaya, türlü ayak oyunları ile CHP’lileri siyaset dışına itmeye çalışanlara açık ve net çağrımdır."