Kahramanmaraş depremleri sırasında çadır satışı yaptığı ortaya çıkan ve Kızılay Başkanlığı'ndan istifa eden Kerem Kınık, Kızılay Yönetim Kurulu tarafından "İyilik ve Merhamet Elçisi" unvanı ile ödüllendirildi.

BirGün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre, Kızılay Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararda, Kerem Kınık'a "Gönüllülük esasına göre çalışmak üzere, İyilik ve Merhamet Elçisi" sıfatı verildi ve bu unvanı ile yürüteceği ulusal ve uluslararası faaliyetlerin masrafları, ilgili yapı bütçelerinden karşılanacak.

Ayrıca, "İyilik ve Merhamet Elçisi" sıfatının kazandırılmasının ardından, iletişim ve tanıtım çalışmalarının Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü tarafından yürütüleceği ve bu çalışmaların da Kızılay bütçesinden karşılanacağı kararlaştırıldı.

Bu kararlar doğrultusunda, Kerem Kınık, ulusal ve uluslararası toplantılarda Kızılay'ı "İyilik ve Merhamet Elçisi" sıfatı ile temsil edecek ve Kızılay tarafından desteklenen iletişim ve tanıtım faaliyetleri ile bu rolü daha da ön plana çıkaracak.