Gündem

Kenan Işık sonsuzluğa kanatlandı

Ünlü oyuncu ve sunucu Kenan Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti. 2014 yılında geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 10 yıldır komada olan Işık'ın vefatı, sanat dünyasında büyük üzüntü yarattı.

Abone Ol

Kenan Işık, geniş kitleler tarafından 'Kim Milyoner Olmak İster?' programının sunucusu olarak tanınıyordu. 1947 yılında Malatya'da doğan Işık, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olduktan sonra, 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı olarak profesyonel sanat yaşamına adım attı. Aynı zamanda Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği de yapan Işık, kariyeri boyunca çok sayıda tiyatro oyunu yazdı ve sahneledi.

21 Mart 2014 tarihinde spor sonrasında girdiği saunadan çıkarken fenalaşan ve dengesini kaybederek kafasını yere çarpan Işık, bilinci kapalı halde hastaneye kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen sanatçı, yapılan müdahalelere rağmen bilincine kavuşamadı ve o tarihten bu yana 10 yıl komada kaldı.

Ünlü isimlerin Kenan Işık'ın vefatı ardından yaptığı paylaşımlar:

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY

Işık'ın sanatıyla, bilgi birikimiyle ve saygın duruşuyla gönüllerde taht kurduğunu vurgulayan Ersoy, şunları kaydetti:

"Kenan Işık, Türk kültür hayatına büyük katkılarda bulunmuştur. Devlet Tiyatrolarımızda da uzun yıllar oyuncu ve yönetmen olarak görev yapan Işık'ın eserleri ve performansları gelecek nesiller için de birer rehber niteliğinde olacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

GÜLBEN ERGEN

"Dev Çınarım Kenan Işık… İki yılımızın her günü sevgiyle, saygıyla, anılarla geçti Dadı’da. 10 yıllık hasret sürecine sonsuzluk eklendi şimdi. Değerli ailesine, sevenlerine sabırlar dilerim. Allah rahmet eylesin. Başımız sağ olsun."

SİNEM KOBAL

Oyuncu Sinem Kobal, "Dadı" dizisinde babasını oynayan Kenan Işık'a "Hoşça kal usta" sözleriyle veda etti.

HALDUN DORMEN

"Kenan Işık'ın aramızdan ayrılması bizleri çok üzdü. Birlikte çalışmaktan çok büyük keyif aldığım değerli sanatçımızın yokluğu, arkasında çok büyük ve doldurulamaz bir boşluk bıraktı. Işıklar içinde uyusun."

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN

"Kenan Bey… 'Kim 500 Milyar İster’in efsane sunucusu , Dadı’nın efsane oyuncusu. Çok uzun yıllar birlikte çalıştık. Sette görebileceğiniz en efendi, en saygılı insanlardandı. Hep bir sınırla, büyük bir nezaketle set çalışanlarına davranırdı. Hiçbir set çalışanının kalbini kırdığını, kötü davrandığını görmedim de, duymadım da. Hep bir umutla mucize olur mu uyanır mı diye bekledik. Ama mucize olmadı. Hayatıma kattıklarınız için çok teşekkür ederim Kenan Bey… Sizden de çok şey öğrendim… Güle güle Kenan Bey… Yattığınız yer incitmesin…"

NİLGÜN BELGÜN

"Çok üzgünüm… Kenan Işık, değerli bir Tiyatro adamıydı.1995 yılında “MATRUŞKA” adlı Hadi Çaman’la oynadığımız iki kişilik oyunumuzun şahane yönetmeniydi. Hiç unutmuyorum oyunun ilk gecesi kulis aynama şöyle bir yazı yazmıştı; 'Tiyatro çilekeş bir iştir. Siz çile çektikçe güzelleştiniz' Canım Kenan Işık ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun."

TAMER KARADAĞLI

"Türk Tiyatrosu bir ustasını daha kaybetti. Kenan Işık'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum."