Yulaf'ın sahibi Ataberk Dursun, kedisinin nefes alma güçlüğü çektiğini fark edince veteriner hekim İbrahim Özmen'e başvurdu. Özmen'in yaptığı kontroller sonucunda, Yulaf'ın dar burun yapısının ciddi bir problem oluşturduğu tespit edildi ve operasyon kararı alındı.

Operasyonla ilgili bilgi veren Özmen, "Veteriner tıpta, beşeri tıptaki gibi bu tip uygulamalar yapılıyor. Bizim amaçlarımız daha çok medikal sebeplere dayanıyor. Yulaf'ın burun kanallarını genişleterek rahat nefes almasını sağladık," dedi.

Başarılı geçen operasyon sonrası Yulaf'ın durumunun iyi olduğunu belirten Özmen, "Yulaf'ın burun kanallarını genişlettik ve şu an biraz ödemi var, bu ödemin azalmasını bekliyoruz. Eğer bu operasyon yapılmasaydı, sık ve sığ nefes aldığı için bir süre sonra kalp, nabız ve dolaşım problemleri yaşayacaktı. Ayrıca akciğer enfeksiyonlarına yatkınlığı artacak ve çabuk yorulacaktı. Bundan sonra hayat kalitesi inşallah daha iyi olacak," diye ekledi.

14 yaşında minibüs kullandı! Sözleri pes dedirtti... 14 yaşında minibüs kullandı! Sözleri pes dedirtti...

Yulaf'ın geçirdiği bu operasyon, medikal nedenlerle yapılan veteriner estetiğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Yulaf, artık rahat bir şekilde nefes alabiliyor ve sahibiyle birlikte sağlıklı bir yaşam sürdürmeyi bekliyor.

kaynak:AA

Editör: Elif Erbay