Kayısı yağı, kayısı çekirdeklerinden  soğuk sıkım yöntemi ile elde edilen doğal bir yağdır. A, E ve C vitaminleri, antioksidanlar ve omega-6 yağ asitleri bakımından oldukça zengin bir tiktirid. Bu özelliği özellikle çilt ve saç bakımı sağlığı için mucizevi kaynaktır.

Göz altı morlukları için kaysı yağı kullanılır mı?

gözaltı morlukları için doğal yöntemler nedir
kaysı çekirdeğinden elde edilen yağın göz altı morlukları  için uygulanan yöntemlerden biridir. Haftada bir gün gece olmak kaydıyla cilt temizliğinden sonra
göz çevresine sürülen kaysı çekirdeği yağının zamanla morlukları ve göz altında oluşan torbaları giderdiği bilinmektedir.

 Kaysı Çekirdeği yağının cilde fayladalır nelerdir?

 Kaysı Yağının Cilde Faydaları Nelerdir

İçerisinde bulunan A, E C ve Omega-6 yağ asitleri bakınmından zengin  bu bitkinin cilt sağlığına oldukça faydası vardır.

haftada 1 gün gece yatmadan önce arındırılmış cil de uygulanır. Ciltte oluşan lekeleri, sivilceleri ve siyah noktaları giderilmesinde oldukça etkilidir.

Kaysı Çekirdeği yağı nasıl hazırlanır ?

Kaysı Yağı Nasıl Yapılır

Taze ve doğal kaysı çekirdekleri koyu renkli bir cam kavanoz içerisinde soğuk sıkım  yöntemiyle elde edilen  doğal zeytin yağı içerinde güneş görecek şekilde 15 gün kadar bekletilir  7 gün bekletildikten sonra kullanıma hazır hale gelmiş olur. Kaysı çekirdeği yağının özelliğini kaybetmemesi için soğuk ve karanlık bir yerde tutulmalıdır. 

kaysı çekirdeği yağı nasıl hazırlanır

Öneriler

Kayısı Çekirdeği yağı bazı ciltlerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. özellikle gebe ve emziren kadınlar kaysı yağını kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışmalıdır.

Ginkgo Biloba Çayı Nedir? Faydaları nelerdir? Ginkgo Biloba Çayı Nedir? Faydaları nelerdir?