Dün Kayseri’de bir Suriyelinin 7 yaşındaki bir çocuğa tecavüz ettiği iddiasıyla başlayan gösterilerin ve şiddet olaylarının arkasından Madımak ve Gezi benzeri ‘derin’ provokasyon çıktı.Samimi Haber, Kayseri’de dün başlayan olayların perde arkasını araştırdı. 

9. Yargı Paketi'nin Meclis'e sunulacak taslak içeriği ve maddeleri netleşti 9. Yargı Paketi'nin Meclis'e sunulacak taslak içeriği ve maddeleri netleşti


Ulaştığımız bilgiler ve veriler, provokasyonun profesyonelce hazırlanmış bir kurgu olduğunu gözler önüne seriyor. Yerel kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, cinsel saldırıya uğrayan çocuk 7 yaşında bir kız. Çocuğa cinsel saldırıda bulunan kişi Suriye kökenli, psikolojik sorunları yüzünden sürekli ilaç kullanmak zorunda olan zihinsel özürlü, 22 yaşında bir genç. Genç ve çocuk amca çocukları. 

Kimsenin tanımadığı kişiler tecavüze teşvik etti

Olayın başlangıç aşamasına, Eskişehir Bağları muhitinde bulunan bir caminin cemaatinden tanık olanların anlatımı var. Tanıklara göre, zihinsel özürlü genç, cami cemaatinin tanımadığı bazı kişiler tarafından, küçük kızın peşinden caminin tuvaletine girmesi için ısrarla teşvik ediliyor. Kimsenin tanımadığı kişiler, gençle çocuğun peşinden tuvalete giriyor.  Caminin tuvaletinde ise çocuğa bazı şeyleri yapması için teşvik edilen gençle mağdurenin görüntüleri, olaya hiçbir müdahalede bulunulmadan özellikle çekiliyor. Oradakiler gence müdahale etmek yerine, uzun görüntü çekiyorlar ve görüntüleri hemen sosyal medyada paylaşıyorlar. Paylaşımla birlikte toplanma çağrıları yapılıyor. 

 

Mahalleye bir kısmı mahalleden birbirini tanıyan, bir kısmını ise kimsenin tanımadığı, çoğunluğu gençlerden oluşan binlerce kişi toplanıyor. Suriyelilere ait 200’ün üzerinde araç yakılıp tahrip ediliyor, yüzlerce ev ve işyerine saldırı yapılıyor. Ellerinde sopalar, kazma ve kürekler bulunan, yerleşik halkın tanımadığı onlarca kişi 34 plakalı araçlarla gelip protesto ve saldırı olaylarında öncülük ediyorlar. 
Olaylar akşam saat 21.00 civarında başlayıp, 03.00 civarında ancak kontrol altına alınabiliyor. 


Samimi Haber’e ulaşan bilgilere göre bugün gün boyunca kimsenin tanımadığı birtakım kişiler Kayseri’de mahalle mahalle dolaşıp, bölge sakinlerine ve apartman yöneticilerine; “Bu binada Suriyeli yaşıyor mu? Kaç Suriyeli yaşıyor burada, hangi dairelerde?” şeklinde sorular sordu. 
Yine son dakika bilgisine göre, bugün saat 19.00’da Kayseri kent merkezinde toplanma çağrıları yapılıyor. Çağrılarda, Suriyelilerin çoğunlukta bulunduğu Sahabiye mahallesine saldırılacağı bildiriliyor. 

Kaynaklar, provokasyonun diğer ayağının Suriye olabileceğini, Suriye’de ticari amaçla bulunan Türk tırlarına ve Türk bayrağına saldırı olduğuna yönelik gelen haberlerin  olayla ilintili olabileceğini bildiriyor.  

Kayseri'de 7 yaşındaki çocuğa taciz iddiası sonrası gerginlik duruldu Kayseri'de 7 yaşındaki çocuğa taciz iddiası sonrası gerginlik duruldu

Editör: Haber Merkezi