HABER MERKEZİ

Elif Erbay

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, Suriyeli bir kişinin 7 yaşındaki Suriyeli bir çocuğa taciz ettiği iddiaları, ilçede gerginliğe neden oldu. Kayseri Valiliği’nden yapılan açıklamada, şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Mağdur çocuk, kardeşleri ve anne, emniyetteki işlemlerin ardından devlet korumasına alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Tansiyon Yükseldi

Taciz iddiası sonrası ilçede tansiyon hızla yükseldi. Gece saatlerinde olaya tepki göstermek için toplanan kalabalık, bazı araçları ters çevirdi ve iş yerlerini ateşe verdi. Olaylar sırasında 14 emniyet mensubu ve 1 itfaiye eri yaralandı. Suriyeli şüpheli gözaltında tutulurken, cinsel istismar olayının şüphelisi ve mağduru dahil olmak üzere toplam 9 kişi Geri Gönderme Merkezi'ne götürüldü. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, mağdur çocuğun, kardeşlerinin ve annesinin devlet korumasına alındığını açıkladı.

Olayların Gelişimi ve Son Durum

Kayseri'de yaşayan gazeteci Ali Türkaslan, Kayseri'deki son durumu Samimi Haber’e aktardı. Türkaslan, emniyet güçlerinin şu anda olayları yatıştırdığını belirtti ve Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda birkaç kişinin Erdoğan’ın istifasını talep eden sloganlar attığını, ancak polis tarafından dağıtıldığını söyledi. Ayrıca, taciz anına dair bir video ile ilgili yayın yasağı geldiğini de ekledi.

Devlet Bahçeli'den UEFA'ya Merih Demiral tepkisi: Şer kervana katıldılar Devlet Bahçeli'den UEFA'ya Merih Demiral tepkisi: Şer kervana katıldılar

Provokasyon İddiaları

Gazeteci Türkaslan, olaylarda provokasyon olup olmadığının polis tarafından araştırılacağını belirterek, "Biz sadece olayları yazarız, provokasyon var mıdır yok mudur bilemeyiz. Ancak Kayseri'de 7 yaşındaki bir çocuğa taciz iddiası var ve bunun da görüntüleri mevcut, sonrasında halkın ayaklanması söz konusu. Buna provokasyon diyemeyiz, kesin bir ifade kullanamayız" dedi.

Kayseri'deki bu gerginliklerin ardından, emniyet güçlerinin olayları kontrol altına aldığı ve durumun yatıştığı bildirildi.

Editör: Elif Erbay