HABER MERKEZİ

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde Kur’an kursundan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran'ı (8) arama çalışmaları 15. güne girdi. 

Mahallenin çevresi bugüne kadar 8 kez aranırken, Diyarbakır’daki özel ekip, Ankara’dan gelen özel ekiple koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Ekip, mahallenin içinde ve çevresinde de çalışmalara devam ediyor. Ekiplerin bugüne kadar yaptığı çalışmalarda mahallenin çevresi 8 kez arandı. Narin’in amcası ‘kasten öldürmek’ suçlamasıyla tutuklandı.  Narin'in amcası Salim Güran’ın avukatı Seda Toğrul, tutuklama kararına itiraz edeceklerini açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç:“Çok sayıda kişinin ifadesi alındı. O ifadeler çerçevesinde zaman zaman gözaltılar yapılıyor. Amcanın arabasında DNA tespitleri var. Kuvvetli suç şüphesi olduğunda tutuklama hâkimin takdiri. Şüphe vardı, tutuklama kararı tedbirdi. Soruşturma devam ediyor. Köyde olan kişilerle ilgili ifade alındı. Ağabeyin vücudundaki izlerle ilgili o morlukların kime ait olduğu tespit edilemedi. Kimsenin şüphesi olmasın. En ince detaylarına ulaşıncaya kadar yargımız, savcılığımız gerekli incelemeleri yapacağız.” dedi.

“İnsan içine çıkamam”

Salim Güran’ın avukatı Seda Toğrul, tutuklama kararına itiraz ettiğini açıkladı. Milliyet’e konuşan Toğrul, Güran’ın aracındaki DNA örneği ve silinen telefon yazışmalarının tutuklanma için yeterli delil olmadığını savunarak, “Yeğenin amcasının arabasına binmesi olağan bir durumdur. Kaldı ki DNA örneği materyalin cinsi ve bulunduğu yere göre 1 ay ile 6 ay kalabilmektedir. Birde DNA izi diyorlar ama ne olduğu belli değil. Kan mı, kıl mı, ter mi bir bilgi yok. Eğer kansa durum değişebilir. Bilmediğimiz bir şey mi var bu dosyada. Ölü yoksa nasıl adam öldürmeden sevk edilebilir. Hukuka aykırı. Şu anki mevcut duruma göre Narin adına ulaşılmış bir ceset yok. Dosyada böyle bir delil yok. Ama amca iki suçtan tutuklandı. Hukuki bir açıklaması yok bunun. Amca görüştüğümüzde anneden daha çok ağlıyor ‘Benim içim yanıyor. Böyle rezil bir iddiayla karşı karşıya kaldım. Bir daha insanların içine çıkamam’ diyor. Linç girişimi yapıyorlar. Müvekkilim sosyal medya başta olmak üzere kamuoyundaki yoğun baskı nedeniyle tutuklanmıştır. Ayrıca Yargıtay 1. Ceza Dairesinin bu konuda emsal teşkil eden yerleşik içtihatları var” ifadelerini kullandı.

Kayıp Narin

Aracında DNA'sı bulundu

Amca Salim Güran’a ait aracın koltuğunda bulunan DNA ile Narin Güran’ın kıyafetleri ve battaniyesinden alınan DNA örneği aynı çıktı.

Telefonunu bir saat boyunca kapattı

Amca Güran’ın Narin’in son görüldüğü andan 15 dakika sonra köyden ayrıldığı ve telefonunun 1 saat boyunca kapalı olduğu iddiası ortaya atıldı.

Mesajları sildiği tespit edildi

Amcanın telefonunda yapılan incelemede, telefondaki WhatsApp yazışma ve görüşmelerinin tamamının silindiği tespit edildi.

ASELSAN, yerli üretim telsizleri paylaştı ASELSAN, yerli üretim telsizleri paylaştı

Avukatı: Karara itirazda bulunacağız
 
Dün Narin’in babasının amcası olan A.R.G.’nin evi ile aracında da arama yapıldı. Salim Güran’ın avukatı Seda Toğrul tutuklanma için yeterli delil olmadığını savunarak, “Ortada Narin’e ait bir ceset bulunmadığı halde kasten adam öldürmeden sevki hukuka aykırıdır. Müvekkilim kamuoyundaki yoğun baskı nedeniyle tutuklanmıştır. Karara itirazda bulunacağız” diye konuştu.

Editör: Beyza Pınar