Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrailli esirleri korumakla görevlendirilen iki Kassam üyesinin bir esiri ateş açarak öldürdüğünü, iki kadın esiri de ağır yaraladığını duyurdu.

Hizbullah: Savaşa savaşla karşılık veririz Hizbullah: Savaşa savaşla karşılık veririz

Kassam’ın iki üyesi İsrailli esiri öldürdü

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Telegram'da yayımlanan açıklamasında,  iki ayrı olay yaşandığını belirterek, olaylar hakkında bilgi verdi.

Ubeyde, İsrailli esirleri korumakla görevli Kassam’ın iki üyesinin, bir esiri vurarak  öldürdüğünü, iki kadın esiri de ağır yaraladığını bildirdi.

Yaralı esirlere müdehale edildiğini söyleyen Ebu Ubeyde, bunun sorumlusunun İsrail hükümeti olduğunu dile getirdi. Ebu ubeyde, Gazze’deki katliamların ve bunun sonucunda ortaya çıkan tepkilerin tüm sorumluluğunun İsrail hükümetine ait olduğunu belirtti.

Olayın ayrıntılarını öğrenmek için bir komite oluşturulduğunu  bildiren Ebu Ubeyde, daha sonra yeni bir açıklama daha yapılacağını aktardı.

Öte yandan, İsrail ordu sözcülüğünden Ebu Ubeyde’nin açıklamasına ilişkin, konuya ilişkin araştırma başlatıldığı belirtilerek,  “henüz olayı doğrulayan veya yalanlayan herhangi bir istihbarat bilgisinin bulunmadığı" açıklandı.

Editör: Burçin Çelikkol