Kars İl Jandarma Komutanlığı yasadışı silah ticareti yapan kişilerin yakalanması amacıyla çalışma başlattı. Jandarma ekipleri yapılan çalışmalarda Kars'ın Kağızman ilçesi Evyapan köyünde, K.K. (22),K.A. (45) ve Z.K. (31) hakkında ihbar aldı. İhbar alınan kişilerde silah olduğu bilgisi alındı. Bunun üzerine şüphelilere operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonda yapılan aramada; 1 Kaleşnikov Piyade Tüfeği, 1 Kaleşnikov Şarjörü, 36 Kaleşnikov mühimmatı,2 av tüfeği, 68 av tüfeği mühimmatı,3 el dürbünü ve 1 av bıçağı ele geçirildi.

Operasyon sonrası K.A., K.K. ve Z.K. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden K.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. K.K. ve Z.K ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

O drifte 51 bin 649 TL ceza yazıldı O drifte 51 bin 649 TL ceza yazıldı

Konuyla ilgili olarak Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığımız Halkımızın huzur ve güvenliğini, emniyet ve asayişi sağlamak maksadıyla mesai mefhumu gözetmeksizin çalışarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” denildi.

Editör: Uğur Kaçar