Karayazı’daki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hizmetleriyle ilgili tartışmalar sıcaklığını korurken Samimi Haber’e yeni bir bilgi daha ulaştı. Hem de yaşananları gözler önüne seren belgelerle.

 Devletin malını çöpe attılar

İşte adım adım yeni skandal: Karayazı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne ait binada düzenleme yapılmak istenir. Bu sırada kullanılmayan ve çalışır durumdaki iki sanayi tipi çamaşır makinesi ile bir sanayi tipi kurutma makinesi boşa çıkar. Kurum müdürü, kaymakamlığa yazı yazarak bunların ihtiyacı olan başka bir kamu kurumunun kullanımına tahsis edilmesini talep eder. Yapılan işlemde kamu menfaati ön plana alınmıştır.

Gözaltına alınan Kalben'in ifadesi ortaya çıktı Gözaltına alınan Kalben'in ifadesi ortaya çıktı

Açık yol gösterme ve kamu menfaatine rağmen İlçe Kaymakamı Muammer Sarıdoğan bu talebe olumlu görüş vermez. Tabi bunun nedeniyle ilgili ilçede iddialar ayyuka çıkmış durumda.

karayazı kaymakamı muhammed sarıdoğan

Şok iddia: Karayazı kaymakamlık onayıyla karakol ve polis aracına bomba atan teröristin eşine para yardımı Şok iddia: Karayazı kaymakamlık onayıyla karakol ve polis aracına bomba atan teröristin eşine para yardımı

Sonra ne mi olur? Devletin malı parçalanır hurda haline getirilip çöpe atılır. Devlet alanen zarara uğratılır.

İddialar çoğalıyor

Samimi Haber’e Karayazı Kaymakamlığının tartışmalı icraatlarıyla ilgili çok sayıda bilgi gelmeye devam ediyor. Kaymakamlık tarafından başta PKK ve FETÖ ile iltisaklı ailelere yardım yapıldığı iddiaları kamuoyunu şok etti.

Samimi haber bu iddiaların aydınlığa kavuşması ve kamuoyunun vicdanının rahatlaması için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya bir kez daha çağrıda bulunuyor:


Sayın Bakan; Lütfen ilçeye müfettiş göndererek iddiaların araştırılması talimatını verin. İddialar nedeniyle ilçede huzursuzluk yaşanıyor. Soruşturmanın selameti açısından kaymakam  Muammer Sarıdoğan’ı ya açığa alın ya da merkeze çekin.
Saygılarımızla