Narin’in annesinin ifadesi ortaya çıktı! Narin’in annesinin ifadesi ortaya çıktı!

Ünsal Ergel/ANKARA

Daha önce 10 Temmuz tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan küçük çaplı Valiler Kararnamesi ile Diyarbakır, Malatya, Kocaeli, Çanakkale ve Elazığ Valileri değişmişti.
Ardından yapılan 16 Ağustos tarihinde yayınlanan Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile de Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanmış. Emniyet Genel Müdürü Erol Akyıldız ise Bursa Valisi olmuştu.

30’dan fazla ilin değişmesi bekleniyor

Bu arada İçişleri Bakanlığı kulislerinde yeni bir valiler kararnamesinin daha hazırlandığı konuşulmaya başlandı. Özellikle deprem bölgesindeki illerdeki valilerin değişeceği yönünde gelen bilgilerde kararnamenin 30’dan fazla ili kapsadığı iddia ediliyor.
Bu arada gelen kulis bilgilerde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un zaman zaman deprem bölgesindeki çalışmalara yönelik görüştükleri de ifade ediliyor.
Yapılacak kararname de yer alacak yeni valilerin özellikle deprem bölgesindeki işlerin koordineli şekilde yürütülmesi için uygun isimlerin seçilmesinde iki bakanın sık sık görüş alışverişinde bulunduğu öne sürülüyor.

Editör: Elif Erbay