Kandaki toksik maddeleri temizlemenin yanı sıra safra üretmeye kadar birçok görevi olan karaciğeri temizlemenin püf noktaları..

Protein, karbonhidrat, yağ, vitaminler ve ilaçların vücutta işlem görmesine yardımcı olması ve kanın pıhtılaşmasında rol oynaması da karaciğerin görevleri arasındadır. Karaciğerimiz, vücuda giren toksik maddeleri emip bunların atılmasını da sağlarken, depolama görevini de yapar. Böylesine önemli görevleri olan, hayati organlarımızın başında gelen karaciğerimize de gözümüz gibi bakmamız gerekir. Karaciğerimizin saat gibi çalışması genel sağlığımız için çok önemlidir; ancak karaciğerimizi onun için riskli yiyecek, içeceklerle yorabiliriz, hasarlandırabiliriz. Karaciğerimiz nasıl vücudumuzu arındırıyorsa, karaciğerimizin de detoksa yani bir temizlenmeye ihtiyacı vardır.

Karaciğerinizi temizlemenin püf noktaları!

Uzaktan muayeneye yeni düzenleme: SGK karşılayacak Uzaktan muayeneye yeni düzenleme: SGK karşılayacak

Karaciğeri temizlemenin  yolları

Rafine şeker ve trans yağ içeren hazır gıdaları hayatınızdan çıkarın.

Lahana, karnabahar, roka, maydanoz, kale, tere, ıspanak, havuç, gibi sebzelerin suyunu sıkarak (posaları ile beraber) tüketin.

Günlük ihtiyacınıza uygun bol su tüketin.

Karaciğerinizi temizlemenin püf noktaları!

Soğan, sarımsak, enginar, domates, brokoli, zencefil, zerdeçal, roka ve balık gibi besinlere beslenmenizde muhakkak yer verin.

Deve dikeni karaciğerde biriken toksik maddeleri temizleme de yardımcıdır. Deve dikeni bitkisi, özellikle çay olarak daha sık kullanılır.

1 bardak kaynamış suya 1 tatlı kaşığı deve dikeni ekleyip süzerek içebilirsiniz veya içeren preparatları tüketebilirsiniz. Hayatınızda her zaman yeşillik olsun, sofranızda yeşil sebze ve meyveleri, su ürünlerini eksik etmeyin.

Karaciğerinizi temizlemenin püf noktaları!

Omega-3, Selenyum, Glutatyon, C vitamini, E vitamini içeren antioksidan içerikli yiyecekler karaciğere faydalıdır ve bunlardan tüketmeye özen gösterin.

Zeytinyağı ile yapılmış sebze yemekleri, balık, salata, kuru baklagiller, turp, lahana, karalahana, brüksel lahanası, karnabahar, brokoli, roka, tere, kırmızı pancar, havuç, sarımsak karaciğer dostu besinlerdir.

Karaciğerinizi temizlemenin püf noktaları!