Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, bu tür bilimsel ve toplumsal etkinliklere artan ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Karacabey’de bir astropark projesi üzerine çalıştıklarını da duyurdu.

Karabatı, etkinliğin Türkiye’nin en büyük gökyüzü gözlem organizasyonu olduğunu vurgulayarak, katılımcılar ve uzmanların görüşleri doğrultusunda bu buluşmanın artık bir bilim şenliğine dönüştüğünü belirtti. Etkinlikteki sunumlar, uzman isimler tarafından gece yarısına kadar devam etti ve gözlemle taçlandırıldı.

Bu yıl etkinliğin onur konuğu olarak katılan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, etkinliğin Türkiye için önemli bir buluşma olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, İranlı gökyüzü fotoğrafçısı Majid Ghohroodi de organizasyonun uluslararası düzeyde ilgi gördüğünü belirtti.

Apple iPhone 16 lansmanında istediğini bulamadı Apple iPhone 16 lansmanında istediğini bulamadı

Karacabey Belediyesi, önümüzdeki yılın hazırlıklarına şimdiden başladıklarını ve astropark projesi ile gökyüzü gözlemcilerine yıl boyu hizmet verecek bir alan oluşturmayı planladıklarını açıkladı. Bu proje, bölgeye yeni bir turizm hareketi kazandırmayı amaçlıyor.

Editör: Elif Erbay