Kuzeybatı kesimlerde hava sıcaklığının hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Marmara bölgesi (Bilecik hariç), Kuzey Ege kıyıları ile Batı ve Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışların olması bekleniyor. Bu durum sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara neden olabilir. Bu sebeple vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

20 ocak hava durumu sarı kodlu iller

Meteoroloji'nin uyarıda bulunduğu iller arasında Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Tekirdağ yer alıyor. Bu illerde sağanak yağış beklenirken, Edirne ve Kırklareli'nde yağmurla birlikte bazı bölgelerde kar yağışı öngörülüyor. Halk, olumsuz hava koşullarına karşı gerekli önlemleri alarak güvenli bir şekilde hareket etmeleri konusunda uyarıldı.

Marmara Bölgesi 20 Ocak 2024 Hava Durumu

Marmara Bölgesi 20 Ocak 2024 Hava Durumu

Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor; yağmur ve sağanak yağışlarla birlikte Trakya kesimi ile Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı olacak. Yağışların genel olarak Bilecik dışında bölgede yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Rüzgarın ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Halkın bu olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması önemlidir.

Ege Bölgesi 20 Ocak 2024 Hava Durumu

Ege Bölgesi 20 Ocak 2024 Hava Durumu

Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor; bölge genelinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek, gece saatlerinden sonra Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı yaşanacak. Öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege kıyılarında yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Ayrıca, iç kesimlerde pus ve yer yer sisin görüleceği tahmin ediliyor. Halkın bu hava koşullarına karşı dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması önemlidir.

Karadeniz Bölgesi 20 Ocak 2024 Hava Durumu

Karadeniz Bölgesi 20 Ocak 2024 Hava Durumu

Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor; bölge genelinde yağışlar görülecek. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak olan yağışlar, gece saatlerinden sonra iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar halini alacak. Bu yağışların bölgenin kıyı kesimlerinde kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca, bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sisin oluşması bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi 20 Ocak 2024 Hava Durumu

22 Nisan hava durumu nasıl olacak ? 22 Nisan hava durumu nasıl olacak ?

Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Giresun çevrelerinde de parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bu bölgelerde genellikle yağmur ve sağanak yağışlar görülecek, gece saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Samsun çevrelerinde yağışların kuvvetli olması tahmin ediliyor. Ayrıca, bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır. Halkın bu durumlara karşı dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması önemlidir.

Doğu Anadolu Bölgesi 20 Ocak 2024 Hava Durumu

Doğu Anadolu Bölgesi 20 Ocak 2024 Hava Durumu

Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor; batı kesimleri ile Erzurum ve Muş çevrelerinde yağışlar görülecek. Bu yağışların genellikle batı kesimlerinde yağmur, kuzeybatı kesimleri ile Erzurum ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde pus ve sis görüleceği gibi buzlanma ve don olaylarına da dikkat edilmesi gerekiyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Halkın bu durumları göz önünde bulundurarak tedbirli olması önemlidir.

Güneydoğu Bölgesi 20 Ocak 2024 Hava Durumu

Güneydoğu Bölgesi 20 Ocak 2024 Hava Durumu

Bölgesel olarak parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Ara ara yağmur ya da sağanak yağış görülebilir. Bazı bölgelerde pus ve sis oluşması muhtemel.

İç Anadolu Bölgesi 20 Ocak 2024 Hava Durumu

İç Anadolu Bölgesi 20 Ocak 2024 Hava Durumu

Akşam saatlerinde kuzey bölgesinde başlayacak olan yağışların, gece saatlerinden sonra genel olarak bölgeyi etkisi altına alması bekleniyor. Bu yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece saatlerinden sonra ise özellikle Eskişehir çevresinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir. Ayrıca, yer yer pus ve sis oluşması muhtemel.