Hindistan’da otel yangını: 6 ölü, 20 yaralı Hindistan’da otel yangını: 6 ölü, 20 yaralı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau düzenlediği basın toplantısında, Kanada hükümetinin, Uluslararası Adalet Divanı’ndaki (UAD) soykırım davasına ilişkin sessizliğine yönelik eleştirilere değinerek, İsrail’e karşı açılan soykırım “varsayımı”nı desteklemediklerini belirtti.

Trudeau, Kanada’nın, UAD’nin büyük bir destekçisi olduğunu vurgulayarak, “UAD’ye ve süreçlerine tüm kalbimizle destek vermemiz, Güney Afrika tarafından açılan varsayım davasını desteklediğimiz anlamına gelmez.” dedi.

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly de yaptığı yazılı açıklamada, UAD’deki davayı yakından takip ettiklerini aktararak, şöyle devam etti:

“BM’nin 1948 Soykırım Sözleşmesi’ne göre, soykırım suçu bir grubu milliyeti, etnik kökeni, ırkı veya dini nedeniyle yok etme veya kısmen yok etme niyetini gerektirir. Bu yüksek eşiği karşılamak, ikna edici kanıtlar gerektirir.”

Dava sürecinin antisemitizmi teşvik etmek için kullanılmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Joly, “Aynı zamanda İslamofobiye ve Arap karşıtlığına karşı durmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.