ABD Başkanı Joe Biden’ın ABD’de kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekilmesinin ardından desteğini açıkladığı Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in seçim kampanyasına son 24 saatte 81 milyon dolar bağış yapıldı.

Harris’in kampanya sözcüsü Ammar Moussa, "Harris’in seçim kampanyasının ilk 24 saatinde 81 milyon dolar topladık. Bu, tarihteki en büyük 24 saatlik artış” dedi.

Son 24 saatte 880 bin bağışçının katkıda bulunduğu belirtilerek, bağışçıların yüzde 60’ının 2024 seçimleri için ilk bağışlarını yaptıkları aktarıldı.

Mecburi istikamet Harris

Şubat ayında başlayan Demokrat Parti ön seçimlerini 3 bin 949 delegeden 3 bin 904’ünü 14 milyondan fazla oy toplayarak kazanan ABD Başkanı Joe Biden’ın son haftalarda çığ gibi büyüyen medya, bağışçılar ve siyaset baskısıyla yarışı bırakması sonucunda yeni ve mecburi aday olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris ortaya çıktı.

Ürdün'de hükümeti kurma görevi Cafer Hassan'a verildi Ürdün'de hükümeti kurma görevi Cafer Hassan'a verildi

Biden-Harris kampanyasının elindeki 200 milyon dolardan fazla paranın federal seçim kanunlarına göre başka bir aday tarafından direkt olarak kullanılamamasının en büyük etken olduğuna inanılan mecburiyet, partinin demokratik seçim sürecine de gölge düşürdü.

Destek giderek artıyor

Harris’in resmen başkanlığa adaylığını koymasından sonra medya, para ve siyaset üçgeninde hızlıca bir konsensüs oluşurken; Biden’ın kazandığı eyaletler de birbiri ardına destek açıklamaya başladı. Bin 976 delegenin oyuna ihtiyacı olacak olan Harris’e şu ana kadar Tennessee, Güney Carolina, Kuzey Carolina, Florida ve New Hampshire’dan destek geldi. Bu eyaletlerin delegeleriyle birlikte 531 sayısına ulaşan Harris’in başkan adaylığına yeter oy sayısına kısa süre içerisinde ulaşması bekleniyor.

ABD Başkan Yardımcı Harris Covid-19'a yakalandı İhlas Haber Ajansı

Hint & Jamaika kökenli

Kamala Devi Harris, 20 Ekim 1964’te Kaliforniya’da Hintli kanser araştırmacısı Shyamala Gopalan ve Jamaikalı ekonomist Donald Harris’in iki çocuğundan en büyüğü olarak dünyaya geldi. Harris’in annesi, kızı için “nilüfer” anlamına gelen ve Hindu tanrıçası Lakshmi’nin adlarından biri olan Kamala ismini seçti.

İHA / Hürriyet

Editör: Kemal Ilıkkan