Walla internet sitesi, İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet şefi Ronan Bar’ın, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile Kahire'de gizlice buluştuğunu bildirdi.

Habere göre, pazar günü gerçekleşen toplantı, yaklaşık iki ay önce çıkmaza giren Hamas'ın İsrailli rehinelere yönelik anlaşmasına ilişkin müzakerelerin yeniden başlatılması çabaları çerçevesinde gerçekleşti.

İsrail sıkıştıkça saldırıyor

İsrail sitesine bilgi veren bir kaynak, iki tarafın müzakerelerin nasıl canlandırılabileceğinin yanı sıra, İsrail ile Mısır arasındaki ilişkilerde gerilime neden olan Philadelphia ekseni ve Refah geçişi etrafındaki krizi sona erdirmenin yollarını tartıştığını belirtti.

Maariv gazetesi ayrıca, bu toplantının Hamas lideri Yahya Sinwar'ın Doha'daki hareketin temsilcileriyle temaslarını yeniden etkinleştirdiği yönündeki haberlerin ışığında gerçekleştiğini ve bunun diyaloğun yeniden başlatılmasına katkıda bulunabileceğini belirtti .

Almanya'dan İsrail saldırganlığına destek Almanya'dan İsrail saldırganlığına destek

Bu arada Şin Bet ofisi ziyaretin ayrıntıları hakkında yorum yapmayı reddetti.

Talep Sinwar’dan gelmiş gibi gösterildi

İsrail Kanal 12'nin geçtiğimiz hafta salı günü yayınladığı bir haberde, "Hamas lideri Yahya Sinwar'ın yakın zamanda Gazze'de olası bir ateşkes anlaşması öncesinde Katarlı arabuluculara talebiyle ilgili bir mesaj gönderdiği" iddia edilmişti.

Ağustos ayının son haftası 6 rehinenin cesedinin bulunmasının ardından Gazze’de hala İsrailli 101 rehinenin akıbeti belirsizliğini koruyor. IDF, 7 Ekim 2023’ten bu yana süren savaşta 35 rehinenin öldüğünü teyit etmişti.

Hamas’ın 7 Ekim saldırısında 1.200’den fazla İsrailli öldürülmüş, binlerce İsrailli yaralanmış ve 250’den fazla İsrailli rehin alınmıştı.

Editör: Burçin Çelikkol