Sinop’un Boyabat ilçesinde, tam 24 yıldır yol kenarında durup, ilk gençlik yıllarında aşık olduğu kadının gelmesini bekleyen bir meczup için, bir kadın tır şoförü kulübe yaptırdı. 

Halk arasında adı “Aşık Ecevit” olarak bilinen ve akıl sağlığı tam olarak yerinde olmayan biçare vatandaş, sonunda soğuktan ve yağmurdan korunacak bir kulübeye kavuştu. 

Gece gündüz 3 saniyede bir... 35 gün hiç durmadan hapşırdı Gece gündüz 3 saniyede bir... 35 gün hiç durmadan hapşırdı

Gerçek adı Ecevit Öküzcü olan 48 yaşındaki vatandaş, adı “Aşık Ecevit’in Yeri”ne çıkan bir durakta, ilk gençlik yıllarında görüp aşık olduğu ve bir daha görmediği kadını bekliyor. 

“İnsanlar Aşık Ecevit’e yardım etsin”

Tır şoförlüğü yapan Sevgi Altınal, tırıyla sürekli gelip geçtiği bölgede Aşık Ecevit’i gördü ve durumuna üzüldü. Onun için bir konteyner alıp getiren ve durağa yakın bir yere kurduran Altınal, meczup biçareyi yağmurdan, kardan, çamurdan ve soğuktan kurtarmanın mutluluğunu yaşadı. Aşık Ecevit de, kendisine konteyner kulübe hediye eden Altınal’a teşekkür etti. 

Altınal, vatandaşlara da çağrıda bulunarak; "Aşık Ecevit'i yalnız bırakmayalım. Buradan geçerken mutlaka yanına uğrayıp yiyecek içecek gibi ihtiyaçlarını da karşılayalım. Ben bunu sürekli yapıyorum ve kendimle gurur duyuyorum" dedi.

 Aşık Ecevit kimdir?

Sinop’un Boyabat ilçesine bağlı Gökçeağaçsakızı köyünde 1975 yılında doğan Ecevit Öküzcü, çocukken geçirdiği bir hastalık yüzünden kısıtlı görme yetisine sahip. 

Delikanlılık çağında köyünden Ayşe adındaki kıza aşık olan Ecevit, sevdiğine kavuşamaz. Ayşe, Ayancık ilçesinin Çangal köyüne gelin gider. Ecevit, Ayşe’nin gelin konvoyunu Çangal köyünün yol ayrımına kadar takip eder ve orada durur. İşte o durduğu yerde tam 24 yıldır bekliyor. Her gün o noktada Ayşe’yi bekleyen Ecevit’e yöre halkı; “Bekleme artık burada. Ayşe artık gelmeyecek” dese de o; “Gelecek” iye yanıt veriyor. 

Süreç içinde meczup bir görünüm alan ve Aşık Ecevit olarak tanınan talihsiz aşık, bulunduğu bölgeye de adını vermiş. Yöre halkı onun beklediği noktayı “Aşık Ecevit’in yeri” olarak biliyor. Gelip geçen köylüler ya da yoldan geçen kamyon/tır şoförleri Ecevit’e yemek ve giysi vererek temel ihtiyaçlarını karşılıyor. 

Geçtiğimiz yıllarda gazetelere de haber konusu olan Ecevit; “Ben Ayşe’yi en son giderken gördüm, daha da görmedim. Hiçbir şey demedi bana. Bir taksiye bindi ve gitti. İstanbul tarafına gitti” demişti.

Editör: Elif Erbay