'Suç toplumuna' dönüşüyoruz…  Ceza İnfaz Kanunu mutlaka değişmeli! 'Suç toplumuna' dönüşüyoruz… Ceza İnfaz Kanunu mutlaka değişmeli!

Son dönemlerde gündeme gelin kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin ardından TBMM'de birtakım kararlar alınmaya başlandı. Kadına yönelik şiddetin araştırılması için tüm partiler ortak bir önerge verdi.

Kadına yönelik saldırılara ilişkin bir araştırma komisyonu kurulması için TBMM Genel Kurulunda bugün AKP, CHP, DEM Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi grupları önerge verecek.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Çiğdem Erdoğan, yapılacak bu görüşme sırasında kadına yönelik şiddetle ilgili yürüttükleri çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunacak. Ayrıca, siyasi partiler adına yapılacak konuşmalarda da kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik partilerin görüşleri paylaşılacak.

Kadınların pek çok alanda yaşadığı sorunlar rapor edilecek...

Genel Kurul tarafından alınacak kararla oluşturulması planlanan araştırma komisyonu, son dönemde artan şiddet olaylarının toplumsal etkilerini, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için acil alınması gereken tedbirleri, iş hayatında kadınlara karşı uygulanan mobbingin engellenmesi ve kadın haklarının güçlü bir şekilde korunması gibi konularda çalışmalar yürütecek. Komisyon, bu çalışmaların sonunda hazırlayacağı raporu Meclis Genel Kurulu'na sunacak.

Editör: Ömer Göyce