Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orta Doğu sorununa ilişkin diplomasi trafiğini sürdürüyor.  Kabine toplantısına ara veren Erdoğan, Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmenin ardından İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog ile de görüştü. Erdoğan iki tarafa da sükunet çağrısında bulundu

ERDOĞAN-ABBAS GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısına ara vererek Mahmud Abbas ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı telefon görüşmesinde İsrail ve Filistin'deki gelişmeleri ele aldı. Görüşmede, Türkiye'nin bölgedeki çatışmaların sona ermesi ve sükunetin sağlanması için çaba gösterdiği vurgulandı.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la kabine toplantısına bir süre ara vererek bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail ve Filistin'de yaşananlar ile bölgedeki gerilime ilişkin son gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin bölgede çatışmaların son bulması ve bir an önce sükunetin sağlanması için her türlü gayreti gösterdiğini ifade etti."

HERZOG İLE DE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, Abbas ile yaptığı görüşmenin ardından İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail ve Filistin'de yaşananlar ile bölgedeki gerilime ilişkin son gelişmeler ele alındı. 

Gazze halkının topluca, ayrım gözetmeksizin zarar görebileceği bir adımın, bölgede yaşanan acıları ve şiddet sarmalını daha da artıracağını vurgulayan Erdoğan, sağduyuyla hareket edilmesi gerektiğini ve bölgede sükunetin bir an evvel tesis edilmesinin tüm bölgenin selameti açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. 

Erdoğan görüşmede, bölgedeki endişe verici çatışmaların sonlandırılması ve kalıcı barışın sağlanması için Türkiye'nin gayretlerinin artarak süreceğini ifade etti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail-Filistin diplomasisi devam ediyor. Erdoğan'ın Orta Doğu'daki sorun ile ilgili görüştüğü liderler şu şekilde:

ERDOĞAN, MALEZYA BAŞBAKANI ENVER İBRAHİM İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Malezya Başbakanı İbrahim, İsrail-Filistin bağlamında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi" ifadeleri kullanıldı.

LÜBNAN BAŞBAKANI MİKATİ İLE GÖRÜŞTÜ

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile gerçekleştirdiği görüşmeye dair bilgiler de paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu görüşmede İsrail-Filistin gerilimi çerçevesinde bölgede artan çatışmaları ele aldı. Görüşme sırasında, çatışmaların sona ermesi için Türkiye'nin çabalarını sürdüreceği vurgulandı.