Timur Cihantimur davasındaki son durum! Mahkeme kararı... Timur Cihantimur davasındaki son durum! Mahkeme kararı...

Sosyal medya fenomeni Ahmet Sonuç, bilinen ismiyle Jahrein, müstehcenlik suçlamasıyla tutuklanmasının ardından mahkeme tarafından tahliye edildi. Yaklaşık bir ay boyunca Antalya L Tipi Cezaevi'nde kalan Sonuç, şartlı tahliye kararıyla serbest bırakıldı. Jahrein, bu haberi Instagram hesabında paylaştığı bir gönderiyle duyurdu ve paylaşıma çocuğuyla birlikte bir fotoğrafını ekledi.

Ne olmuştu?

Jahrein, kız çocuklarına yönelik müstehcen ifadeleri nedeniyle Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınmış ve ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Müstehcen içerikli yayınları ve konuşmaları nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 226. maddesine dayanarak hakkında yasal işlem başlatılan Jahrein, 13 Eylül 2024'ten bu yana tutukluydu.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

Olayla ilgili olarak Antalya Emniyet Müdürlüğü, müstehcen içeriklerin incelenmesi sonucu Jahrein ve bir başka şahsın gözaltına alındığını açıklamıştı. Yapılan açıklamada, özellikle X (eski adıyla Twitter) platformu ve Twitch üzerinden toplumun genel ahlakına aykırı ifadelerin kullanıldığı belirtilmişti.

Şartlı tahliye edilen Jahrein'in yargı süreci, tutuksuz olarak devam edecek.

Editör: Elif Erbay