Ercan Küçük - Haber Merkezi 

İyi Parti’de yerel seçimlerde alınan başarısız sonuçların ardından Kurucu Genel Başkan Meral Akşener olağanüstü kongre kararı almıştı. Nisan ayında yapılan 5. Olağanüstü Kurultay’da partinin yeni genel başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu da parti içindeki krizlere merhem olamadı. 

İyi Parti yeni genel başkan Müsavat Dervişoğlu’yla özellikle yeni anayasa karşıtı politika izlemeye başladı. Parti içinde yaşanan sakinlik Kurucu Genel Başkan Meral Akşener’in Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesiyle sona erdi. Samimi Haber İyi Parti kulislerinde konuşulanları araştırdı. 

Sinciang Uygur Özerk Bölgesi’nde ekonomi: Yaylalar, çadırlar, tapınaklar ve domates Sinciang Uygur Özerk Bölgesi’nde ekonomi: Yaylalar, çadırlar, tapınaklar ve domates

Samimi Haber’in edindiği bilgilere göre Akşener’in Erdoğan’la görüşmesi ve sonrasında bir açıklama yapılmaması parti içinde büyük tepkiye neden oldu. Partililer Akşener’in partinin ziyaretiyle partiye büyük darbe vurduğunu, Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’nun süreci çok kötü yönettiğini ifade ediyor. Koray Aydın gibi partide önemli bir ismin istifasına neden olan ziyarette Akşener ve Erdoğan’ın neler konuştuğu ise hala bir sır olarak saklanıyor.  

Samimi Haber’in edindiği bilgilere göre parti Akşener’in kurultay sonrası partililere kızgın olduğu bu nedenle bu ziyareti gerçekleştirdiği de konuşulanlar arasında.  

'Karar Akşener’i kızdırdı' iddiası 

Parti içindeki tartışmalardan birisi de Meral Akşener’e yakın olduğu iddia edilen 6-7 vekilin genel merkeze ‘İstifa ederiz’ tehditlerinde bulunduğu iddiası. Kulislerde partinin dışarıya kapalı toplantısında Milletvekili Rıdvan Uz’ın “Genel merkezimizden ve odalardan Meral Akşener’in tüm fotoğraflarını kaldıralım” çıkışını medyaya sızdıranların da bu ekipten olduğu konuşuluyor. Bu çıkışı sonrası kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Uz hakkında İYİ Parti Yüksek Disiplin Kurulu, oybirliğiyle aldığı kararla ihraç talebini reddetti. Bu kararın Akşener’i ve Akşener’e bağlı 6-7 vekili kızdırdığı belirtiliyor.

Iyi Parti Bayram Ziyareti

Kalabalık bayram ziyareti

Samimi Haber’e konuşan bir Genel İdare Kurulu üyesi, partinin hafta sonu yapılacak Afyon kampı sonrasında yine Akşener kaynaklı bir kriz beklediğini vurguladı. GİK Üyesi, bu krizin Beştepe ziyareti gibi direk Akşener merkezli ya da Akşener’e yakın vekiller üzerinden yaşanabileceğini vurguladı. Kurban Bayramı’nda Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’nun Akşener’i bayram ziyaretinden paylaşılan fotoğraflara dikkat çeken GİK Üyesi, Akşener’in Dervişoğlu’na özel randevu vermediğini, diğer partililerle aynı anda ağırladığını belirterek ileriki günlerde Dervişoğlu-Akşener kavgasının yaşanabileceğini ifade etti.  

Editör: Haber Merkezi