MSB: Ordumuz yalnızca milli ve yerli üretim muhabere sistemleri kullanıyor MSB: Ordumuz yalnızca milli ve yerli üretim muhabere sistemleri kullanıyor

İstifasını sosyal medya platformu X üzerinden paylaşan İlçi, “İYİ Parti Şırnak İl Başkanlığı görevimden istifa ettim. Başkanlığını yaptığım İYİ Parti Şırnak İl Yönetiminden ve İl Disiplin Kurulundaki toplam 41 kişi partiden istifa etti” ifadelerini kullandı.

İstifalar zinciri devam ediyor

İYİ Parti’deki istifalar 2023 yılından bu yana hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda partinin öne çıkan isimlerinden İzmir Milletvekili Ümit Özlale ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da istifa etmişti. Bu istifaların ardından partinin birçok il ve ilçe örgütünde de toplu ayrılıklar yaşandı.

Parti içindeki çözülmeler yalnızca yerel teşkilatlarla sınırlı değil. Geçtiğimiz aylarda partinin kurucularından Koray Aydın ve önemli görevlerde bulunan birçok isim de İYİ Parti’den ayrılmıştı. Ayrıca, Adana Milletvekili Bilal Bilici ve eski genel başkan yardımcısı Bahadır Erdem CHP’ye katılırken, İstanbul Milletvekilleri Seyithan İşsiz ve Ahmet Ersagun Yücel AKP’ye geçmişti.

Editör: Elif Erbay