Ercan Küçük - Haber Merkezi

Yerel seçimlerde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü genel kurula giden İyi Parti’de tartışmalar bitmiyor. Son 1 haftada Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’e yakın 3 milletvekili daha istifa etti. Samimi Haber 15 gün önce partide Akşener’e yakın isimlerin özellikle milletvekili Rıdvan Uz’un ihraç edilmemesinden dolayı rahatsız olduğu, partide yeni krizin yakın olduğunu yazmıştı.

Habere ulaşmak için tıklayınız

İyi Parti’de son bir haftada Isparta Milletvekili Aylin Cesur ve İstanbul Milletvekili Ahmet Ersagun Yücel'in ardından İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir de istifa ettiğini duyurdu. Meclis'te 43 sandalyenin sahibi olan İYİ Parti, istifalarla vekil sayısını 32'e düşürdü. Bağımsız vekil sayısı da 9'a yükseldi.

‘Bir an evvel istifa’

İstifaların partinin Afyon kampından sonra gelmesi dikkat çekti. Samimi Haber’in parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre kampta, Akşener’e yakın vekillerin istifasının beklendiği, “Çok uzatmadan bir an evvel istifa edin” havasının estiği öğrenildi. Bu nedenle son 3 istifanın partide öncekiler gibi bir krize neden olmadığı belirtiliyor. 

Parti içinde hala istifa etmesi beklenen Akşener’e yakın isimlerin olduğu da öğrenildi. Parti içinde konuşulan isimlerin Şenol Suat, Metin Ergün, Ömer Karakaş, Burak Akburak’ın da olduğu belirtildi. İyi Parti kaynakları bir süre daha istifa beklemediklerini, gidecek vekillerin parça parça istifa edeceğini ifade ediyor.

AK Parti'de "teğmenler" tartışması: "Ya FETÖ artığısınız ya da çer çöp…" AK Parti'de "teğmenler" tartışması: "Ya FETÖ artığısınız ya da çer çöp…"

Kürşad Zorlu sürprizi

27 Nisan’da 5. Olağanüstü Kurultayı’nı gerçekleştiren İyi Parti’de bir yıl içinde olağan kurultay yapılması bekleniyor. Samimi Haber’in edindiği bilgiye göre Genel Başkan adaylığı için ilk ortaya çıkan isim belli oldu. Henüz resmi açıklama yapmasa da Akşener döneminde parti sözcülüğü görevini yürüten Prof. Dr. Kürşad Zorlu’nun genel başkanlık adaylığı için çalışmalara başladığı öğrenildi.

Editör: Ömer Göyce