G.B., 2022 yılında annesi ve eniştesine, babası Satılmış B.'nin 2017'den itibaren dört yıl boyunca kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. Annesinin şikayeti üzerine gözaltına alınan Satılmış B., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak, "Çocuğun cinsel istismarı" suçlamasıyla hakkında 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ankara 36'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Satılmış B.'nin kızını görüntülemek amacıyla banyoya yerleştirdiği gizli kameranın kaydettiği görüntüler, dava dosyasında delil olarak sunuldu. İlk duruşmaya katılmayan Satılmış B. için mahkeme zorla getirilme kararı verdi.

Avukata Suçlama

Satılmış B., dava dosyasındaki bilgilerin sosyal medyaya sızdırıldığı iddiasıyla, kızının avukatı Özge İrem Aksu hakkında Ankara Barosu ve savcılığa şikayette bulundu. Şikayet dilekçesinde, "Dava dosyasının sosyal medya uygulamalarına sızdırılması ve Instagram hesaplarında paylaşılması şahsıma yönelik hakaret ve tehdit mesajlarına yol açtı. Bu durum, üzerime atılan bir iftira, komplo ve tuzaktır" ifadelerine yer verdi.

Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmalar tamamlandı: Ankara-İstanbul yönü hizmete açıldı Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmalar tamamlandı: Ankara-İstanbul yönü hizmete açıldı

Avukatın Savunması

Avukat Özge İrem Aksu, Ankara Barosu'na yaptığı yazılı savunmada, sanık ile ilgili internette yer alan tehditlerin kendisiyle ilgisi olmadığını belirtti. Aksu, "Sanık baba, davanın başından beri tarafımı tehdit etmiştir. Şikayetin, yargı mecralarını yanıltmak ve kendini aklama amacı taşıdığını düşünüyorum. Hakkımdaki tüm haklarımı saklı tuttuğumu beyan ederim. Kızını istismar etmekle suçlanan ve hakkında iddianame düzenlenen bir babanın, mağdurun avukatını şikayet etmesi haksız ve kötü niyetlidir" ifadelerini kullandı.

Editör: Elif Erbay