Meb eğitim sistemine yeni düzenleme getirdi: Branş öğretmenleri dikkat! O dersle ilgili yeni gelişme... Meb eğitim sistemine yeni düzenleme getirdi: Branş öğretmenleri dikkat! O dersle ilgili yeni gelişme...

Eğitim-öğretim sisteminin temel ögesi öğretmenlerin donanım ve eğitiminde görülen eksiklikler son yıllarda epeyce dikkat çekiyordu. Geçtiğimiz aylarda Meclis’ten geçen yasayla, öğretmen akademileri kurulmasına karar verilmişti. Yasa çerçevesinde, öğretmen akademilerinin hangi illerde kurulacağı kesinleşti.

Öğretmenlik Hizmet Kanunu çerçevesinde kurulacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni mezun öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla öğretmen akademilerinin kurulması sürecini başlattı. Bu akademiler, öğretmenlik meslek kanunu kapsamında oluşturulacak ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmet içi eğitim programları ile yeni atanan öğretmenlerin eğitimlerini organize edecek.

İşte öğretmen akademisi kurulacak iller

İlk etapta 81 ilde kurulması planlanan öğretmen akademilerinin, öncelikli olarak 24 ilde faaliyete geçeceği açıklandı. Bu iller şunlardır:
Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Edirne, Erzurum, İzmir, Konya, Kastamonu, Kahramanmaraş, Mardin, Sakarya, Trabzon, Tokat, Van, Mersin, Eskişehir, Sivas, Malatya, Kocaeli, Tekirdağ, Kütahya.

Öğretmen akademileri 1 2025’te faaliyete geçecek

Öğretmen akademilerinde görev alacak personel belirlendikten sonra, 1 Eylül 2025'ten itibaren bu akademiler faaliyete geçmeye başlayacak. Bu süreç, öğretmenlik meslek kanununu destekleyecek bir yönetmeliğin çıkarılmasıyla birlikte hız kazanacak.

Editör: Elif Erbay