Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni sahasında kayan toprağın altında kalan 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları devam ederken kayıp işçilerin yakınları da çalışmaları uzaktan takip ediyor. Toprak altında kalan 6 işçinin isimleri de belli oldu. Bu işçilerin Şaban Yılmaz, Kenan Öz, İbrahim Keklik, Adnan Keklik, Hüseyin Kaya ve Ramazan Çimen olduğu bildirildi.
YAĞIŞLI HAVA DEVAM EDECEK
Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bölgede hava sıcaklığının 8 derece olduğunu ve yağışın gün boyu devam edeceğini bildirdi. Maden ocağına giriş çıkışlar ise güvenlik önlemi altında yapılıyor. Jandarmanın tedbir aldığı bölgede ocağa gelenler kimlik kontrolü sonrası içeri alınıyor.

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğünden açıklama! Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğünden açıklama!

Maden Sahasi

BAKAN YERLİKAYA AİLELERİ ZİYARET ETTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde toprak kayması meydana gelen maden ocağında çalışanların ailelerini ziyaret etti. Bakanlar Yerlikaya ve Bayraktar, olayın yaşandığı alandaki incelemelerinin ardından maden ocağında çalışan 67 işçinin yaşadığı Çöpler köyünü ziyaret ederek ailelere geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Daha sonra arama kurtarma çalışmaları süren işçilerden Ramazan Çimen, Şaban Yılmaz ve Fahrettin Keklik'in ilçe merkezindeki yakınlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Bakanlar, çalışmalar hakkında ailelere bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, ziyarette yaptığı konuşmada, ilgili bakanlıklarla arama kurtarma çalışmalarını devam ettirdiklerini söyledi.

İşin en büyük kesiminin kendilerinde olduğuna değinen Yerlikaya, "Arama kurtarma personelimizin çalıştığı bölgelerde herhangi bir toprak kayması ihtimali olup olmadığı bilim insanlarımız tarafından yer radarlarından gelen bilgilerle anbean değerlendiriliyor. Bu doğrultuda AFAD koordinasyonunda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor." dedi.