Türk siyasetini  çeşitli süreçlere, dönemlere ve isimlere ayırabiliriz. Şüphesiz ki bu ayrımlardan öne çıkanlar ve tarihte yerini alacak kişiler de mevcuttur. Cumhuriyet tarihimizin yıllar sonra bile adından söz ettirecek, kitaplara, bilimsel çalışmalara konu olacak bir döneminin adı ise Recep Tayyip Erdoğan'dır.

İşte size Kasımpaşa'lı Tayyip'ten Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a giden yolda kadrajda yer edinen ve az bilinen fotoğraflar...

Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukluk fotoğraflarından...

Erdoğan Çocukluğu

Erdoğan Çocukluk

Erdoğan'ın gençlik fotoğraflarından...

Erdoğan Mttb

Lise yıllarından itibaren toplumsal ilişkilere kafa yoran Tayyip Erdoğan dönemin gençlerinin uğrak yeri olan Milli Türk Talebe Birliği'nde aktif görevler almaktaydı.

Futbol oynadığı dönemlerden olan bu fotoğrafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında duran isim bugünlerde herkesin tanıdığı Metin Külünk'ten başkası değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan henüz Kasımpaşa'lı Tayyip iken vatani görevini yedek subay olarak İstanbul'da yapmıştı.

1978 yılında Emine Erdoğan ile evlendiler.

1974 yılında İstanbul Beyoğlu'nda Milli Selamet Partisi Gençlik Kolları'nda siyasete başlayan Recep Tayyip Erdoğan'ın futbolda olduğu gibi siyasette hızlıca ilerlemesi de aynı tarihlerde olacaktır. Siyaset hayatına dair eskiden kalan fotoğraflar genç Erdoğan'ın hayatını da ortaya koyuyor.

12 Eylül askeri darbesi sonra Milli Selamet Partisi kapatılınca daha sonra yerine kurulan Refah Partisi'ne katılan Tayyip Erdoğan 1989 yerel seçimlerinde Beyoğlu Belediye Başkan Adayı olmuştu. İşte bu kartvizit o dönemden kalma br hatıra...

Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığı zamanlarından...

Sibergöz-38 operasyonunda 51 şüpheli yakalandı Sibergöz-38 operasyonunda 51 şüpheli yakalandı

1989 Belediye seçimlerini kazanamayan Erdoğan, 1994 yerel seçimlerinde Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu ve İstanbul'da seçimi kazandı. İşte Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın eski ve yeni başkanların elini kaldırdığı Türk demokrasi tarihine geçen an...

1994 seçimlerinde büyük başarı gösteren Refah Partisi İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerini de kazandı ve bu galibiyet 1995 seçimleri ve ardından gelecek Refah-Yol hükümetinin habericisi oldu. Bu süreç Kasımpaşa'lı Tayyip'in yıldızını parlatacak ve Cumhurbaşkanlığına giden yolun en önemli dönemeci olacaktı.

1997 yılında Siirt'te bu fotoğrafın çekildiği an okuduğu şiir sebebiyle hapishaneye girdi.

Erdoğan Siirt'te okuduğu şiir gerekçesi ile yargılandı. Yargılanmasına gerekçe gösterilen şiir de şöyleydi:

"Minareler süngü, kubbeler miğfer
Camiler kışlamız, mü'minler asker
Bu ilahi ordu dinimi bekler
Allahuekber! Allahuekber!"

Cezaevinden çıktıktan sonra kuruluşunu gerçekleştirdiği Adalet ve Kalkınma Partisi 2002 seçimlerinde %34 oy alarak Türkiye'de tek başına iktidara geldi ve Recep Tayyip Erdoğan 2003 yılında hakkında ceza düştükten sonra Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı oldu.

Kurulduğu günden beri katıldığı hiçbir genel seçimi kaybetmeyen AK Parti, 2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı aday gösterdi ve Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti 12. Cumhurbaşkanı oldu.