Öğretmen atamaları belli oldu: 20 bin öğretmen ataması ne zaman? Branş dağılımı ve kontenjan sayısı nasıl olacak? Öğretmen atamaları belli oldu: 20 bin öğretmen ataması ne zaman? Branş dağılımı ve kontenjan sayısı nasıl olacak?

Son zamanlarda Türkiye’nin göç haritasında ve tercihlerinde  ciddi değişiklikler yaşanıyor. Öyle ki veriler İstanbul’dan sıkılanların Muğla’ya akın ettiğini ortaya koydu.

Türkiye’nin en kalabalık ili olan İstanbul’da birçok sorun da baş gösteriyor. İstanbul’da yaşayanların en büyük korkusu olan deprem ise göç hareketliliğini tetikleyen ilk faktör. Bunun dışında kentin Anadolu, Suriye ve Afganistan gibi bölgelerden aldığı göçler de kentte yaşamı olumsuz etkiliyor. Bu yüzden maddi durumu iyi olan ve daha sakin, huzurlu bir hayat isteyenler tercihlerini Muğla’dan yana kullanıyor.

Muğla doğal güzellikleri, turistik bölgeleri ve sakin yaşamı ile son zamanlarda herkesin ilgisini çekiyor. Sağlık hizmetlerindeki kalitesi, eğitim ve ulaşımdaki imkanları da kentin göç almasında oldukça etkili.