Aday gösterilmeyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, Partiden Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler ile Kürtler ve Aleviler tasfiye ediliyor” açıklaması dramatik. Peki gerçekten neler yaşanıyor?

İstanbul’da Karadenizliler Ankara’da Mhp’liler Rüzgarı Esiyor (3)

Cumhur Altıok yazıyor

CHP’nin yeni yönetimi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, değişim dedi yola çıktı. Bunu söylerken partinin sağa kaymasından şikayet ettiler, ithal aday istemiyoruz dediler. Hatta sola kaymak adına DEM Parti ve TİP ile “kent uzlaşısına” soyundular…. Ama haftalardır liste savaşlarının yaşandığı CHP’de Ankara ve İstanbul adaylarının özellikleri “İstanbul’da Karadeniz, Ankara’da MHP rüzgarlar esecek” dedirtti.

Sizin için aday profillerini inceledim. İstanbul’da İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş’ın etkisi göze çarpıyor.

İstanbul’da Karadenizliler Ankara’da Mhp’liler Rüzgarı Esiyor (2)

Önce İstanbul’dan başlayalım. Meğer, İmamoğlu boşuna Karadeniz türkülü bir kampanya yürütmüyormuş… Küçükçekmece adayı Kemal Çebi Trabzonlu, Bahçelievler adayı Emine Gülizar Emecan Giresunlu, Maltepe adayı Esin Köymen Rizeli, Büyükçekmece adayı Hasan Akgün Trabzonlu, Üsküdar adayı Sinem Dedetaş Rizeli, Beylikdüzü adayı Mehmet Murat Çalık Trabzonlu, Esenler adayı Hasan Dalkıran Sinoplu…

CHP en son bu kadar Karadenizliyi baraj altığı kaldığı 1999 yılında aday göstermişti.

Gelelim Ankara’ya… Aday listesi Ankara’da CHP’liler yok dedirtti.  MHP’nin 2014 Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal bu kez aynı yerden CHP’nin adayı oldu. MHP’nin 2014 Beypazarı Belediye Başkan adayı Özer Kasap şimdi de CHP’nin adayı. MHP eski Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaş yine aynı yerden aday. MHP’nin mevcut Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya CHP’den aday gösterildi. Haymana Belediye Başkan adayı Levent Koç Demokrat Parti’nin eski adayı. Nallıhan adayı eski AKP ilçe Başkanı Ertunç Güngör.

Daha önce Etimesgut’tan örgütün görüşü alınmadan sanatçı Erdal Beşikçioğlu da parti dışından getirilerek aday gösterilmişti. Beşikçioğlu’nun adaylığına Yavaş tepki göstermişti. 

İstanbul’da Karadenizliler Ankara’da Mhp’liler Rüzgarı Esiyor (1)

Ankara listesinde bir tek Mamak adayı Veli Gündüz Şahin CHP’li… Şahin’in efsane eski Genel Sekreter Önder Sav’a yakın bir isim olduğu belirtiliyor.

Asıl gürültü pazartesi günü yapılacak olan Parti Meclisi toplantısında kopacak. CHP’nin halen açıklamadığı seçim çevreleri arasında İzmir ve ilçeleri, İstanbul’da Kadıköy, Bakırköy, Avcılar ve Ankara’da Çankaya bulunuyor.

Mezarlıkta 'Çok ölü var' dedi ambulansı aradı Mezarlıkta 'Çok ölü var' dedi ambulansı aradı

Kulislerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bu kritik yerlerdeki adayları belirlemek için yetki istediği ancak kendisine en yakın isimlerin bile buna karşı çıktığı konuşuluyor. Karşı çıkan isimler arasında İzmir Milletvekili Deniz Yücel de var. Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu’nu destekliyor. Özel’e yakın isimler ise Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı….

Aday belirleme sürecinde etkili isimlerden Veli Ağbaba’nın eski danışmanı Hüseyin Can Güner’in ismi Ankara Çankaya’da öne çıkıyor.