31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum, CHP'nin adayı mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'nin adayı Buğra Kavuncu, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Mehmet Altınöz, Saadet Partisi'nin adayı Birol Aydın ve DEM Partisi'nin adayı Meral Danış Beştaş dahil olmak üzere 22 partili aday ile 27 bağımsız aday yarışıyor.

Türkiye genelinde 1094 ilçe seçim kurulundan 80'inin bulunduğu İstanbul'da 33 bin 228 sandık kuruldu.

İstanbul'da en az seçmenin bulunduğu Adalar ilçesinde 13 bin 682 kişi oy kullanacakken, en çok seçmenin olduğu Esenyurt ilçesinde ise 642 bin 455 kişi sandığa gidecek. İstanbul'da oy verme işlemi başladığında okula alınan seçmenler, tercihlerini yaparak oy pusulalarını zarflara koyarak sandıklara bırakıyor. Bu süreçte, kabinlerde uzun süreli izlenme olabileceği için seçmenlerin tercihlerini yapması biraz zaman alabiliyor.

Erdoğan-Özel görüşmesi sona erdi Erdoğan-Özel görüşmesi sona erdi

Polis ekipleri okullarda güvenlik önlemi aldı.

Türkiye'de en fazla seçmen sayısı bulanan okullardan Avcılar Leyla Bayram İlkokuluna gelen seçmenler, sabah 07.00'den itibaren bahçede oy kullanma saatini beklemeye başladı. 55 sandığın bulunduğu ve 19 bin 249 kişinin oy kullanacağı süre boyunca, yaklaşık 500 personel görev yapıyor.

Beykoz ve Ümraniye'de bazı okulların önünde erken görülenlerin dağılımı, dağılımları oluştu.