Geçen hafta alınan bir kararla İstanbul Üniversitesi, tarihi yarımadada bulunan sembollerden biri olarak halkın ziyaretine açıldı. Ancak bu kararın ardından, ziyaretçilerin dersliklere girdiği iddiaları ortaya atıldı. Bu durum öğrenciler arasında tepkilere yol açarken, üniversite yönetimi de sosyal medyada yayılan yanıltıcı bilgilerle ilgili hukuki süreç başlatacağını duyurdu.

Türkiye'nin en köklü eğitim merkezlerinden biri olan İstanbul Üniversitesi'nin tarihi bahçesi geçen hafta halkın ziyaretine açıldı. Ancak bu durum bazı tartışmalara neden oldu. Ziyaretçilerin bir kısmı tarihi üniversitenin kapılarının açık olması gerektiğini savunurken, öğrenciler güvenlik problemleri endişesi taşıdı. Bazı ziyaretçilerin amfilerde dolaştığı iddia edildi.

Serkan Bayram, Papa Franciscus ile buluştu Serkan Bayram, Papa Franciscus ile buluştu

İstanbul Üniversitesi halka açıldı vatandaş amfiye girdi öğrencilerden tepki gecikmedi İstanbul Üniversitesi halka açıldı vatandaş amfiye girdi öğrencilerden tepki gecikmedi

Kararı protesto eden öğrenciler, üniversitenin tarihi kapısı önünde eylem yaptılar. Ayrıca, sosyal medyada da bu karara tepkiler geldi.

İstanbul Üniversitesi Halka Açıldı Vatandaş Amfiye Girdi

Üniversite yönetiminden yapılan açıklamada ise, sosyal medyada hızla yayılan yanıltıcı bilgilerin kamuoyunu doğru bilgilendirme zorunluluğunu ortaya çıkardığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, İstanbul Üniversitesi'nin tarihi mekanlarının ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarının programlarına ev sahipliği yapmaya devam edeceği vurgulandı. Üniversitenin bilime ve sanata verdiği desteğin kamuoyu tarafından bilindiği ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Ulusal bir TV-kanal yetkililerinin daha önceden aldığı kurumsal izin çerçevesinde ileri bir tarihte gerçekleştireceği çekim için ders arasında görevli personelimizin eşliğinde yaptığı ön inceleme ziyaretine ait fotoğrafların çarpıtılarak sosyal medya propagandasına çevrilmesi ve tamamen başka bir zemine taşınması, en hafif tabiriyle üniversitemizin 'Açık Kapı-Açık Bilim' felsefesini yıpratmaya yönelik provokatif bir girişimdir. Bu görselleri maksatlı bir şekilde paylaşan sosyal medya hesapları ile ilgili hukuki süreç ivedilikle başlatılacaktır.''