Dünya

İsrailli gaspçılar Güney Lübnan'ı satmaya başladı!

İsrailli gayrimenkul şirketleri, gaspçı yerleşimcilere, Güney Lübnan'ı ilhak ve orada İsrail yerleşimleri kurmak için kolları sıvadı!

Abone Ol

“Vadedilmiş Topraklar” planını adım adım hayata geçiren İsrailli aşırı sağcı grupları Güney Lübnan'ı ilhak etme heyecanı sardı. Kara harekâtına hazırlanan İsrail askerlerinden önce yerleşim birimleri kurmak için harekete geçen yerleşimciler, mülk satış ilanları paylaşmaya başladı.

İlhakın reklamı

Güney Lübnan Yerleşim Hareketi denilen bir grup, Telegram uygulamasında, Yahudi bir İsrailli ailenin yer aldığı iç mekân görselleriyle modern bir evin reklamını paylaştı.

İlanın fotoğrafında, “ev sahibi” asker kıyafeti giymiş bir İsrailli ve ailesi yer aldı.

İbranice yeni isim verileceği yazılan ilanda, var olmayan mülkün konumu, büyüklüğü ve oda sayısı gibi ayrıntılara yer verildi.

"Lübnan'da ev almanın zamanı geldi!" başlığıyla yayınlanan ilanda, "Lider Hasan Nasrallah'ın da aralarında bulunduğu Hizbullah'ın en üst düzey komutanlarının ortadan kaldırılmasından ve muhteşem çağrı cihazı saldırısından sonra, siz de atalarımızın topraklarında, Aşer ve Naftali kabilelerinde büyük bir ev, karlı dağ manzarası ve sıcak bir topluluk hayal ediyor musunuz?" yazıldı.

“Büyük İsrail” Paranoyası hayata geçiriliyor

İnanışa göre, kayıp on kabile arasında olan Aşer ve Naftali kabileleri, İsrailoğulları’nın Asur topraklarına sürüldükten sonra asimile oldu.

Ancak grup, “Vaat Edilmiş Toprakların” bir parçası olarak gördüğü bölgeyi, "Bu rüyadan yalnızca bir stratejik karar uzaktayız: Güney Lübnan'ı ezmeye devam etmek ve sakinlerinin geri dönmesine izin vermemek!" ifadeleriyle pazarlıyor.

Paylaşım, "Olmasına yardım edin, bize katılın!” ifadeleriyle bazı kişiler tarafından X'te  de paylaşıldı.

Güney Lübnan Yerleşim Hareketi, Gazze Şeridi'ni yeniden işgal edip yerleşmeyi amaçlayan İsrailli aşırı radikal sağcılar tarafından kurulan benzer bir aşırılıkçı hareketten sonra kuruldu.

İsrailli aşırı sağcı ve faşist açıklamalarıyla bilinen Itamar Ben-Gvir ve Bezalel Smotrich tarafından destekleniyor.